35,9 на сто от турските граждани подкрепят управляващата проислямистка Партия

...
35,9 на сто от турските граждани подкрепят управляващата проислямистка Партия
Коментари Харесай

Ердоган продължава да е най-одобряваният политик в Турция

35,9 на 100 от турските жители поддържат ръководещата проислямистка Партия на справедливостта и развиването (ПСР), сочат данните на анкетата на социологическата организация " Оптимар ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Турският президент Реджеп Ердоган продължава да е най-одобряваният политик в Турция, сочат данни на социологическата организация " Оптимар ", представени от турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Според резултатите от изследването, осъществено в интервала от 12 до 15 май измежду 2519 турски жители, 34,5 на 100 от интервюираните харесват най-вече президента Ердоган. Лидерът на главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу се подрежда на второ място (с поддръжка от 25 на 100 от анкетираните), кметовете на Истанбул и Анкара Екрем Имамоглу и Мансур Яваш също са измежду харесваните политици.

В отговор на въпрос за кого биха дали своят вот турските жители на парламентарни избори 35,9 на 100 от интервюираните са дали отговор, че биха дали своят вот за ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), 26,2 на 100 - за НРП, 10,7 на 100 - за " Добра партия ", 10,4 на 100 за Партията на националистическото деяние (ПНД), 10,1 % за прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН), 1,1 % - за партия ДЕВА.

Според множеството интервюирани (66,5 на сто) стопанската система е най-големият проблем на Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР