3487 литра нелегален алкохол задържа митническа мобилна група, съвместно със

...
3487 литра нелегален алкохол задържа митническа мобилна група, съвместно със
Коментари Харесай

Над 3 тона нелегален алкохол задържаха в петричко село

3487 литра незаконен алкохол задържа митническа мобилна група , взаимно със чиновници на митница Югозападна при инспекция в петричко село.

На 14 ноември митническите чиновници правят инспекция на регистриран профилиран дребен обект за дестилиране (СМОД), намиращ се в село в община Петрич. Към момента на инспекцията обектът е бил в работен режим. Митническите чиновници откриват липса на справка-декларация за количеството на вложената суровина, според условието на ЗАДС.

При последвалите контролни дейности в частния парцел на притежателя на СМОД се открива, че в две постройки до къщата се съхраняват 2713 литра в пластмасови бутилки с съдържимост 5, 10 и 11 литра и 774 литра в два ПВЦ съдове с съдържимост 200 литра и голям брой пластмасови бутилки по 10 литра, цялостни с безцветна течност с аромат на етилов алкохол.

Общо количество на открития етилов алкохол в частния парцел е 3 487 литра, за които не са показани документи за заплатен, гарантиран или начислен данък , съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/.

Взети са проби за лабораторен разбор. След правене на лабораторните експертизи ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР