343 колета с контрабандни мебели на модули и други стоки

...
343 колета с контрабандни мебели на модули и други стоки
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни мебели на ГКПП Лесово |

343 колета с контрабандни мебели на модули и други артикули в търговски опаковки на обща стойност над 60 000 лв. са хванати на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово при инспекция на камион с персонални движимости. 

Товарната комбинация с ремарке с румънска регистрация е с водач - турски гражданини, който заявил, че транспортира пратки на физически лица за Германия. 

При инспекция митническите чиновници откриват, че с изключение на пратки с използвано персонално имущество, товарът съдържа и 343 колета с опаковани нови мебели и сглобяеми модули на мебели в търговски тип, измежду които дивани, столове, шкафове, матраци, възглавници и аксесоари за мебели.

По време на инспекцията са открити сред товара и 4000 къса (200 кутии) контрабандни цигари от разнообразни марки, както и недекларирани 5 кг пчелен восък и 70 чифта спортни обувки с обозначения на световноизвестни търговски марки.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за стокова контрабанда в огромни размери, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Териториална дирекция Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР