340 000 възрастни отново едва ще оцеляват и след новото

...
340 000 възрастни отново едва ще оцеляват и след новото
Коментари Харесай

340 000 възрастни отново едва ще оцеляват и след новото преизчисление на пенсиите

340 000 възрастни още веднъж едвам ще оцеляват и след новото преизчисление на пенсиите. 2/3 няма да получат нараствания, задачата беше относително добра - да се почисти разликата и несправедливостта сред старите и нови пенсии.

При новото преизчисление 340 000 пенсионери ще останат под линията на беднотия. Това разяснява за " Твоят ден " по Нова нюз някогашният обществен министър Христина Христова.

" Партийно-политическата конкуренция буди обезпокоени, загуби се границата сред леви и десни идеологии в региона на обществената политика. Наддаването е голямо, а не е реалистично. В региона на пенсионната система не трябва да се флиртува с възрастните хора и да се приказва с лека ръка, тъй като проблемите са доста огромни ", акцентира тя.

По думите ѝ за 2023 година линията на беднотия е 504 лв.. " Всички на минимална заплата са към нея. Заиграването с минимална пенсия е неправилно. Намалява мотивацията на младите, които си споделят, че и тези, които не са се осигурявали, получават обезпечена минимална пенсия. Трябва незабавно да почистим пенсионната си система от детайли на обществено подкрепяне. 

" Пенсионната система не трябва да поражда чувство за неправда, методът на преизчисление е удар по пенсионната система и устойчивостта ѝ ", счита Христова. И добави, че е нужно да се прегледат обезщетенията за семействата и да бъдат подхванати нови такива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР