"За 2018 година си пожелавам най-вече здраве, а също атака

...
"За 2018 година си пожелавам най-вече здраве, а също атака
Коментари Харесай

Хамшик: Мечтая да спечеля Скудето с Наполи


"За 2018 година си поисквам най-много здраве, а също офанзива и да спечелим Скудето. Това е фантазия за мен", съобщи полузащитникът на Наполи Марек Хамшик.

"Не би трябвало да го споделям на глас заради разнообразни аргументи свързани със суеверията, само че бих желал в действителност да спечелим купата. Тогава годината би била невероятна за нас", добави словашкият футболист.

В навечерието на Коледа Хамшик счупи връх на именития аржентинец Диего Марадона за маркирани голове с фланелката на неаполитанския клуб.

Словакът се разписа в края на първото полувреме на мача със Сампдория, който Наполи завоюва с 3:2. Това бе 116-ия му гол, с което на 30-годишна възраст изпревари Марадона (115). Освен Хамшик и Марадона, единствено трима играчи на Наполи са вкарвали над 100 гола - Атила Салустро (108), Единсон Кавани (104) и Антонио Вояк (103).

Хамшик играе в южняшкия клуб от 2007 година и е вкарал своите 116 гола в 478 мача, до момента в който Марадано 115 в 259 срещи.

"През тази акция традициите в Серия А се трансформираха. Доскоро имаше коледна отмора, а в този момент няма. Играхме в навечерието на Бъдни вечер и спечелихме, а в този момент би трябвало да пренасочим вниманието си към 29-ти декември, когато още веднъж се връщаме на терена", разяснява словашкият национал.

На този стадий в Калчото Наполи е водач в класирането с 45 точки, следван от Ювентус, който е с 1 по-малко. Трети в подреждането е Интер с 40 пункта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР