"Сотбис" спира продажбата на предмети, изработени от рог на носорог“Сотбис

...
"Сотбис" спира продажбата на предмети, изработени от рог на носорог“Сотбис
Коментари Харесай

"Сотбис" спира продажбата на предмети, изработени от рог на носорог

"Сотбис" стопира продажбата на предмети, направени от рог на носорог
“Сотбис ” реши да постави завършек на продажбата на предмети, направени от рог на носорог и изтегли три артефакта от търга си в Хонконг идната седмица, след апел на природозащитни групи, оповестява Агенция Франс Прес.

„ Компанията няма да предлага на вниманието на ценителите предмети, направени от кост на носорог за в бъдеще “, съобщи Никълъс Чоу, ръководителят на аукционната къща за азиатския район. „ Сотбис осъжда бракониерството и търговията със застрашени типове и мощно поддържа опазването на природата и поддържа напъните за опазването на застрашените от изгубване животни “, акцентира той в изказване.

Решението на „ Сотбис “ идва единствено дни откакто друга аукционна къща - „ Бонамс “ анулира търг в Хонконг, на който трябваше да бъдат продадени 21 предмета, направени от рог на носорог, оценени за над 3,87 милиона $. За прекъсването на продажбата повлия отворено писмо на 37 природозащитни организации, които приканиха аукционната къща да приключи тази „ неетична “ процедура. Преди това аукционна къща „ Кристис “ спря продажбите на предмети, направени от рог на носорог. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР