"Pora Sotunda" е първият сингъл от предстоящия нов албум на

...
"Pora Sotunda" е първият сингъл от предстоящия нов албум на
Коментари Харесай

Първият сингъл от предстоящия нов албум на “Мистерията на българските гласове” излиза на 8 декември


"Pora Sotunda" е първият сингъл от идния нов албум на “Мистерията на българските гласове ” и е с присъединяване на изключителната Лиса Джерард от дуото Дед кен денс.

Сингълът ще излезе публично на музикалния пазар в Европа на 8 декември, а на 15 декември ще зарадва и меломаните в Съединени американски щати. Той ще бъде публикуван в лимитирано количество – в 7 инчов винилов формат, което ще го трансформира в издирван колекционерски продукт. В международен мащаб ще се популяризира и цифрово.

Песента "Pora Sotunda ”, която е А страна на сингъла, е извънредно нежна и лирична. Тя ще бъде първият публично публикуван студиен запис на “Мистерията на българските гласове ” след повече от 20-годишна пауза и е грациозен предходник на упования нов албум. В нея красиво се преплитат гласовете на хора и Лиса. От Б страна на сингъла ще звучи песента “Ганка ”, която е хорова и ни връща към корените и традициите на световноизвестният състав – притежател на премия Грами от 1990 година Заедно със сингъла ще бъде показан и въздействащ видео клип към него, който е сниман в България - в Родопите.

Предстоящият нов албум на хор "Мистерията на българските гласове" ще бъде публикуван и публикуван отвън България от самостоятелната немска звукозаписна компания Професи Пръдакшънс. Новината за подписания контракт сред тях и продуцента на българския хор Шуберт Мюзик Пъблишинг, бе публично оповестена преди броени дни.
 "Pora Sotunda" е с присъединяване на изключителната Лиса Джерард от дуото Дед кен денс "Pora Sotunda" е с присъединяване на изключителната Лиса Джерард от дуото Дед кен денс / БГНЕС
Издаването на албума е планувано за началото на 2018 година, а българската аудитория съумя да чуе за първи път взаимните осъществявания на хора и Лиса Джерард. Това се случи по време на двата прелестни концерта през юни - в София и Пловдив.

Новият албум на "Мистерията на българските гласове" е плод на съвсем двегодишна работа на хорът, продуцентският екип и всички останали участници. Специален посетител в него е австралийката Лиса Джерард известна на меломаните както като член на дуото Дед кен денс, по този начин и като композитор и реализатор на кино музика. През 2000 година тя печели "Златен глобус" за музиката към кино лентата "Гладиатор", основана взаимно с композитора Ханс Цимер. В албума вземат участие още международният първенец по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман, който от дълги години работи с Лиса Джерард и Дед кен денс. В песните, своето неповторимо наличие имат и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – дудук и Димитър Карамфилов – контрабас.

Албумът е продуциран от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са особено композирани за хора от Лиса Джерард, ирландския композитор Джулс Максуел и българския композитор Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на албума. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР