34-ма българи бяха отличени с наградата Достойните българи на вестник

...
34-ма българи бяха отличени с наградата Достойните българи на вестник
Коментари Харесай

34-ма отличени с наградата „Достойните българи“

34-ма българи бяха отличени с премията " Достойните българи " на вестник " 24 часа ". Те бяха избрани заради делата си, с които са допринесли обществото да стане по-добро.

Шеста зала на НДК се извърши с аудитория, която приветства наградените. Церемонията се организира за 20-та поредна година. 

 
Някакъв напълно елементарен човек, който в никакъв случай няма да попадне в новините, внезапно е направил нещо неизмеримо, избавил е хора, жертвал е нещо от себе си, дарявал е, не е желал нищо в подмяна. В това е смисълът, че в случай че живеем единствено във все по-придобиващите въздействие в този свят обществени мрежи имаме потребност от нещо, което да ни слепява и свързва.
Юлий Велев, зам. основен редактор вестник " 24 часа "

Шестокласникът Никола Байкушев, който през днешния ден чества 13-тия си рожден ден, получи премията си персонално от писателя Георги Господинов. Проявявайки огромна храброст, дребният Никола потуши пожар до езерото Вая като придвижи 200 кофи вода.

 
От което бях най-уплашен беше да не мине някой товарен трен и изтеклите елементи от цистерната - мазут или нещо друго - да се възпламенят, да влезе вътре в цистерната, тя да се взири и да стане влакова злополука. Което ще е зле за обитаемото място и предпазените типове птици ще пострадат от разпръскването на горивата.
Никола Байкушев

Преподавателят Димитър Гилев от свиленградското учебно заведение " Д-р Петър Берон "  се е посветил на задачата да провокира интереса на учениците към историята. Той работи за това, ученето да става все по-атрактивно за децата.

 
Нося в учебно заведение всякакви предмети от епохите - остарели вестници, оръжия, патрони, обличам се от време на време в униформи от епохите, влизат преоблечен като легионер или като бунтовник. Давам на децата да пипнат, допрян, усетят униформата, вестниците, архиви, портрети.
Димитър Гилев, преподавател

Отличени бяха и двамата мъже, които откриха Сашко от Перник. Те обявиха, че ще подарят грамотата си на детото, чието търсене сплоти цяла България.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР