34-годишният бивш полицай от пловдивското Шесто РУ Никола Ерелийски, който

...
34-годишният бивш полицай от пловдивското Шесто РУ Никола Ерелийски, който
Коментари Харесай

Ченге убило човек на пътя иска свобода след 10 дни в затвора

34-годишният някогашен служител на реда от пловдивското Шесто районно управление (на МВР) Никола Ерелийски, който умъртви таксиметровия водач Радостин Николов при злокобна злополука на бул. „ Пещерско шосе “ през 2009 година, желае да излезе на независимост след единствено 10 дни в пловдивския затвор. Това излиза наяве от импортирано в деловодството на съда искане от отбраната му, в което се твърди, че Ерелийски е непозволено лишен от независимост, защото присъдата против него е влезнала в действие на 22 март 2011 година, безспорната отминалост за изтърпяване на наказването е изтекла на 22 септември 2018 година, а той е бил пъхнат в зандана на 1 октомври тази година.

На 29 август 2009 година към 22 часа Ерелийски бил в заведение с компания. Там пил алкохол, след което траял веселбата в дискотека. Към 6 и 20 сутринта се качил на аудито си и го подкарал по Пещерско шосе. Скоростта, с която се движел, била 120 км/ч. Пред него се движело такси “Дачия ”, ръководено от потърпевшия Радостин Николов. На кръстовището с ул. “Момина сълза ” Николов подхванал ляв завой, като в този миг бил на 3-4 метра преди аудито. Таксито пресякло траекторията на аудито и последвал нечовечен удар. И двамата водачи получили телесни повреждания. Николов бил закаран в болница, само че след краткотрайното му стабилизиране на 13 ноември умрял от тежката черепно-мозъчна, коремна и гръдна контузия. При кръвната проба на Ерелийски за алкохол са регистрирани 1,59 промила.

Делото против Ерелийски бе прегледано по съкратената процедура и откакто той призна изцяло виновността си, Окръжният съд му присъди наказване под минимума - 2 година и 11 месеца. Върховен касационен съд понижи присъдата му на 2 година Той трябваше да заплати и рекордната кръвнина от 200 000 лв. на околните на починалия таксиджия.

След прочитането на присъдата обаче Ерелийски се укрил и бил разгласен за общодържавно търсене. Тъй като не бил открит в страната, се наложило Окръжна прокуратура - Пловдив да издаде Европейска заповед за арест.

На 17 август тази година в Министерство на вътрешните работи е получено известие, че наказаният служител на реда е арестуван в гр. Мичам, Англия. Съдебните управляващи в Обединеното кралство са разрешили предаването му на българските им сътрудници. По линия на интернационалния продан Ерелийски е предаден на летище Хийтроу на българските управляващи. На 1 октомври тази година лицето е предадено за конвоиране на Групово дело „ Охрана “ до пандиза в Пловдив за изтърпяване на наказването отнемане от независимост.

Тъй като обаче той е бил пъхнат зад решетките, откакто е изтекла безспорната отминалост за изтърпяване на наказването, Ерелийски желае да излезе на независимост след единствено 10 дни в пандиза. Искането му ще бъде прегледано на следващия ден от състав на Окръжния съд с ръководител арбитър Елена Захова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР