34-годишната Глория Ричардс е професионална актриса, но не може да

...
34-годишната Глория Ричардс е професионална актриса, но не може да
Коментари Харесай

5000 долара бакшиш: Колко печелят бавачките и шофьорите на милиардери

34-годишната Глория Ричардс е професионална актриса, само че не може да се похвали с впечатляващи функции и участия.

За сметка на това, има странична работа като бавачка на милиардерски деца в Ню Йорк.

Често се постанова да бъде на линия 24/7, защото съпровожда богатите си клиенти в чужбина.

Така актьорската ѝ кариера остава на назад във времето, само че пък приходите от второто занятие са задоволително основателна причина да не се отхвърля, написа в материал по тематиката CNBC.

За 12-15-часов работен ден тя получава по 2000 $, което прави приблизително сред 133 и 167 $ на час.

Малцина обаче имат шанса да работят за богати американци.

Макар да наподобява, че всеки може да извежда кучетата, да гледа децата или да се грижи за къщите им, работата с милиардери изисква " невероятни умения ", споделя Джаки Ман, действен шеф в нюйоркската компания за асортимент на личен състав Madison Agency. " Качествата, които са нужни, с цел да се работи за свръхбогати хора, са самообладание и нюансирано усещане за предугаждане на потребностите на индивида. ", изяснява той.

CNBC беседва със чиновници, които са повишили равнището на подготвеност, работейки за свръхбогати клиенти. Ето какво споделят те.

Елитна бавачка

Сайтът за бавачки Care.com поучава фамилиите в Ню Йорк да заплащат на бавачките на цялостен работен ден по 21,25 $ на час. Според данни на ZipRecruiter " елитните " бавачки в града работят за приблизително по 30,45 $ на час.

Тарифата на Глория Ричардс надалеч надвишава тези числа, като обезпечава 80-90 % от приходите ѝ: " Мога да бъда бавачка два месеца при започване на годината и през останалата част от годината ще съм финансово постоянна. ", признава тя.

Когато се реалокира в Ню Йорк преди повече от десетилетие, Глория работи в отдела за грижи за деца на състезателен клуб Reebok, който по-късно е добит от Equinox. Там се среща със заможни фамилии, които я молят да се грижи за децата им.

Но отговорностите ѝ много се разграничават от обичайните грижи за малчугани, споделя тя. Глория по-скоро е " персонален помощник " на децата - координира техните обществени календари с уроците по пиано, фехтовка и непознати езици, да вземем за пример.

Маргарет Майерс, 32-годишна писателка, се насочва към работата на бавачка, с цел да се устоя, до момента в който написа новата си книга и се оправя извънредно добре.

Тарифите й са доста по-близки до междинните за Ню Йорк - 30 $ на час като бавачка на цялостен работен ден и към 20 $ на час за гледане на деца на повърхностен работен ден в приложения като Hello Sitter и Bambino Sitters.

Тези приложения са предопределени за поръчки в последната минута и са ориентирани към фамилии, които могат да си разрешат по-високи цени, споделя тя. " Макар по специалност да съм публицист, знам, че нещото, което постоянно ще ми носи най-вече пари, са услугите на бавачка ", споделя Майерс.

Личен водач

По данни на Glassdoor типичният водач на Uber в Ню Йорк печели малко над 45 000 $ годишно.

Работата на Франк Дорфман е сходна - транспортиране на пасажери из града по поръчка, само че заплащането му стартира от 1000 $ дневно, защото клиентът му постоянно е богат.

Дорфман е 53-годишен пенсиониран детектив от нюйоркската полиция. Започва работа като водач посредством Madison Agency през 2019 година Клиентът му е прочут финансист от Голямата ябълка, а графикът му е непредсказуем, признава Дорфман.

Изкарва почти толкоз пари като водач, колкото и от полицейската си пенсия, което му дава опция да изпрати трите си деца в елитни колежи с филантропичен профил.

От време на време, в случай че клиентът му закъснява за летището, Дорфман може да наруши разпоредбите за придвижване по пътищата, само че разчита, че специалността му ще го избави. " Ако ме спрат или нещо сходно, демонстрирам персоналната си карта и в множеството случаи получавам професионална вежливост ", споделя той.

30-годишният Дени Родригес е водач в Ню Йорк за Fortis, компания в Грийнвил, Южна Каролина, която всъщност е нещо като Uber за извънредно богати клиенти.

" Основният клиент е човек с чисто положение над 600 милиона $, който нормално има един или повече частни самолети ", споделя основният изпълнителен шеф на Fortis Нейтън Фой.

Родригес стартира да кара в Ню Йорк преди към десетилетие, до момента в който е записан в полицейската академия на града. Той се отхвърля от службата, откакто схваща, че може да изкарва повече пари, като кара на цялостен работен ден. Съдбата му се усмихва, когато подписва контракт с хотел " Риц-Карлтън " и бързо научава разпоредбите за водачите на богати клиенти, а по-късно получава и примамливото предложение от Fortis.

Сега Родригес покрива самичък режийните си разноски – като се стартира от поддръжката на Cadillac Escalade и BMW 740i в автопарка му, до костюмите, които носи по време на работа. Категоричен е, че приходите си заслужават.

Клиентите на Fortis нормално заплащат към 550 $ за пътешестване с S-класа, като хонорарът се разпределя сред компанията и водача.

Бакшишите също са много великодушни: Веднъж клиент му оставя 5000 $, не крие Родригес.

Всичко е въпрос на шанс, добавя водачът на милиардери в Ню Йорк.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР