34-годишен мъж е пребил с юмруци 3-годишно дете в София.

...
34-годишен мъж е пребил с юмруци 3-годишно дете в София.
Коментари Харесай

Мъж преби с юмруци 3-годишно дете

34-годишен мъж е пребил с юмруци 3-годишно дете в София. Насилието е осъществено в сряда денем в апартамент в квартал „ Люлин ", оповестяват от прокуратурата. Насилникът е арестуван за 72 часа и притеглен към наказателна отговорност.

Детето е с три обособени леки телесни повреди, без заплаха за живота. Според държавното обвиняване мъжът е нанасял удари с юмруци по главата на момченцето. Насилието е осъществено с особена свирепост.

Предвид високата социална заплаха на действието, на 3 декември прокурор при Софийската районна прокуратура е постановил задържане на С. Р. за период до 72 часа. Предстои на следващия ден, 5 декември, да бъде направено и импортирано искане до Софийския областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража ". Обвиняемият може да получи до 3 години отнемане от независимост.

От Държавната организация за протекция на детето оповестиха, че са се самосезирали по случая и са подхванали нужните дейности, с цел да бъде предпазено детето. По този мотив ръководителят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова показа: „ Сърцето ми се свива от жалост за детето в такава обстановка. Насилието над дете в никакъв случай не взема решение никакъв проблем. Напротив - задълбочава го и в последно време все по-често води до трагични произшествия. Зад всяко грубо принуждение стои някакъв неуреден проблем или обезсърчение. Още по-страшно е, когато у индивида се настани възприятието за загуба на смисъл или безизходицата. Затова хората с проблеми е добре да бъдат чути и да могат да получат късмет да решат свястно казуса си. Всеки един от нас, без значение в каква роля се намира, не би трябвало да стои безразличен, в случай че другар, комшия, сътрудник или даже чужд човек има някаква компликация. Ако сме чувствителни и съпричастни един към различен и виждаме проблемите си, може да спасим човешки живот и да предпазим децата от душевно или физическо пострадване. В общността би трябвало да възродим полезности като „ съчувствен ", „ благ ", „ радушен ", „ потребен " за другите човек. " ", разяснява Лилова. „ Децата постоянно стават жертва на принуждение и все по-често са изцяло беззащитни пред възрастни насилници. Дълг на цялото общество е да ги защищава и закриля, да основава сигурна и предпазена среда, в която те да се развиват съгласно своите благоприятни условия и самостоятелни потребности. За страдание насилието е част от действителността, в която живеем и обект на такова, може да бъде всеки от нас или нашите близки и деца ", декларира още тя.

ДАЗД осъжда остро всички случаи на принуждение и неприемливи способи на образование. Оттам приканват още жителите за интензивност и в случай че станат очевидци на принуждение над дете, да се обаждат и на Националната телефонна линия за деца - 116 111.

Линията е денонощна, работи седем дни в седмицата гратис за всички, които реагират бързо и съответно за отбрана на правата и ползите на някое дете.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР