337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават

...
337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават
Коментари Харесай

Забраняват тировете през проходите Предела и Превала заради снега

337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

В момента сняг вали в областите Варна, Велико Търново, Враца, Ловеч, Кюстендил, Перник, Плевен, Силистра, Търговище, Разград, Русе, София, Шумен, както и в региона на проходите " Предел ", " Шипка " и " Републиката ". Н астилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. АПИ отбелязва, че в регионите със снеговалеж има подготвеност за спомагателна техника.

Пътната организация приканва водачите да подхващат пътувания единствено при нужда и да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост и да не изпреварват снегопочистващите машини.
 147 снегорина работят по улиците в София
147 снегорина работят по улиците в София

Градският превоз извършва всички свои линии

Поради изобилните снеговалежи е лимитирано придвижването на камиони над 12 т на прохода " Предел ".

Ограничено е придвижването на камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на Врачанска област от 5.00 часа през днешния ден до 17.00 часа на следващия ден. Тежкотоварните коли могат да минават по път II-15 Враца - Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен - Бяла Слатина - Борован, като придвижването би трябвало да се реализира наложително с вериги.

Ограничено e и придвижването на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета по път ІІ-84 Якоруда - Велинград и път ІІІ-842 Юндола - Белово.

Ограничено е придвижването на камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета и през прохода " Превала " и път III-866 Девин - Михалково
 Зимата се завръща в събота
Зимата се завръща в събота

Прогноза за времето

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Пътноподдържащите компании в страната са в цялостна готовност и подготвеност за своевременна реакция. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите.

АПИ предизвестява, че е допустимо да се затварят обособени прави за обработка на трасетата с инертни материали. При потребност в сектори със мощен вятър, снегонавявания или слаба видимост е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР