337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават

...
337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават
Коментари Харесай

Забраняват тировете през прохода Предела заради снега

337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

В момента сняг вали в областите Варна, Велико Търново, Враца, Ловеч, Кюстендил, Перник, Плевен, Силистра, Търговище, Разград, Русе, София, Шумен, както и в региона на проходите " Предел ", " Шипка " и " Републиката ". Н астилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. АПИ отбелязва, че в регионите със снеговалеж има подготвеност за спомагателна техника.

Пътната организация приканва водачите да подхващат пътувания единствено при нужда и да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост и да не изпреварват снегопочистващите машини.
 147 снегорина работят по улиците в София
147 снегорина работят по улиците в София

Градският превоз извършва всички свои линии

Поради изобилните снеговалежи е лимитирано придвижването на камиони над 12 т по път I-2 Русе - Разград - Шумен, път I-5 Русе - Велико Търново и на прохода " Предел ".

Ограничено е придвижването на камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на Врачанска област от 5.00 часа през днешния ден до 17.00 часа на следващия ден. Тежкотоварните коли могат да минават по път II-15 Враца - Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен - Бяла Слатина - Борован, като придвижването би трябвало да се реализира наложително с вериги.

Ограничено e и придвижването на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета по път ІІ-84 Якоруда - Велинград и път ІІІ-842 Юндола - Белово.
 Зимата се завръща в събота
Зимата се завръща в събота

Прогноза за времето

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Пътноподдържащите компании в страната са в цялостна готовност и подготвеност за своевременна реакция. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите.

АПИ предизвестява, че е допустимо да се затварят обособени прави за обработка на трасетата с инертни материали. При потребност в сектори със мощен вятър, снегонавявания или слаба видимост е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР