3300 първокласника ще прекрачат днес за пръв път училищния праг

...
3300 първокласника ще прекрачат днес за пръв път училищния праг
Коментари Харесай

3300 първокласника прекрачват за пръв път училищния праг в Пловдив

3300 първокласника ще прекрачат през днешния ден за пръв път учебния предел в Пловдив. В цялата област порти отварят 192 учебни заведения. Само в 14 от тях ремонтите ще продължат и след първия звънец, само че това няма да попречи на образователния развой. 
Прочетете още
Общо 54 246 възпитаници ще прекрачат прага на учебните заведения в Пловдив, което е с 500 повече, спрямо предходната година.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще открие образователната година в СУ " Патриарх Евтимий ".

Близо 717 000 са всички възпитаници, които ще се образоват през новата  образователна година в цялата страна.

Учебната година стартира присъствено във всички 2347 учебни заведения в страната, като при потребност има подготвеност за прекосяване към отдалечено образование.

От Министерството на образованието и науката показват, че всички просветителни институции са в подготвеност за 15 септември и че са взети ограничения за запазване на здравето на децата и учениците.

100 % са обезпечени дезинфектанти, топла вода, подхванати са и спомагателни ограничения за понижаване на риска от инфекции.

Общо 46 просветителни институции от 14 области ще открият образователната година в други здания, като най-честата причина за това са продължаващи поправки. Сред тях са 18 учебни заведения от 9 области на страната.

Учениците и на двете учебни заведения, претърпяли пожари в Пловдив, също ще започват обикновено образователната година:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР