33% от жените в ЕС са били подложени на физическо

...
33% от жените в ЕС са били подложени на физическо
Коментари Харесай

55% от жените в ЕС са били жертва на сексуален тормоз

33% от дамите в Европейски Съюз са били подложени на физическо и/или полово принуждение, а 55% са били жертва на полов тормоз. Тези данни популяризира през днешния ден Европейската комисия при представянето на тактика за равенството сред мъжете и дамите в Европа.

Брюксел насочва апел към държавите-членки за предприемане на правни ограничения за криминализиране на насилието против дами. Комисията има намерение по-специално да разшири областите на наказателното право, в които е допустимо хармонизиране в цяла Европа, тъй че да се включат характерни форми на принуждение против дами, в това число половият тормоз, малтретирането и гениталното осакатяване на дами. Наред с това Комисията ще внесе предложение за законодателен акт за цифровите услуги, с цел да обясни какви ограничения се чакат от платформите, с цел да се противодейства на противозаконните действия онлайн, в това число онлайн насилието против дами.

Жените в Европейски Съюз печелят приблизително 16% по-малко от мъжете и към момента срещат компликации при намирането на работа и запазването на работното си място. С цел да се отстрани неравното възнаграждение, Комисията стартира през днешния ден социална консултация по отношение на прозрачността при заплащането, като до края на 2020 година ще предложи наложителни ограничения. За да се даде опция на дамите да преуспяват на пазара на труда, Комисията също по този начин ще удвои напъните си за обезпечаване на използването на стандартите на Европейски Съюз по отношение на равновесието сред професионалния и персоналния живот, тъй че да се даде опция за действителен избор на дамите и мъжете да се развиват по еднакъв метод както персонално, по този начин и професионално.

Жените не престават да са по-слабо показани на управителни позиции, в това число в най-големите сдружения в Европейски Съюз, където едвам 8% от основните изпълнителни шефове са дами. За да се даде опция дамите да играят водеща роля в бизнеса, Комисията ще упорства за приемането на предлагането от 2012 година за баланс сред половете в управителните препоръки. Тя ще предизвиква също по този начин присъединяване на дамите в политиката, в това число при изборите за Европейски парламент през 2024 година, включително и посредством финансиране и шерване на най-хубави практики. За да даде образец, Комисията ще постави старания да реализира до края на 2024 година баланс от 50% сред половете на всички нива на нейното ръководство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР