33-ма са новите членове на Съвета на децата към председателя

...
33-ма са новите членове на Съвета на децата към председателя
Коментари Харесай

Съветът на децата прие нови членове, сред тях и от уязвими групи

33-ма са новите членове на Съвета на децата към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето. Те бяха избрани от комисия с присъединяване на представители от академичната общественост, бизнеса, цивилен организации, и Алумни клуба на Съвета на децата. В Държавната организация за протекция на детето постъпиха десетки мотивационни писма за присъединяване в детския съвет, което е следващото доказателство, че децата са извънредно инициативни, виновни, умни, и с визия за тяхното и на страната ни по-добро развиване и бъдеще, разясниха участниците на изборната комисия, които имаха нелеката задача да дефинират новите 33 деца за Съвета. 

Членовете на Съвета на децата се сменят при приключване на двугодишен мандат или при навършване на 18-годишна възраст. " Децата от Съвета се трансформират в едно огромно семейство. Обменят хрумвания за градовете си, за учебните заведения си, за свободното време и с доста страсти се разделят, когато идва време за нов избор, по тази причина създадохме и Алумни клуба на Съвета, тъй като капацитета на тези деца е толкоз огромен, че е извънредно наслаждение да се събеседва с тях постоянно и съм уверена, че занапред в Алумни клуба ще бъдат бъдещите сполучливи водачи в разнообразни сфери на обществото “, сподели доктор Елеонора Лилова, ръководител на Държавната организация за протекция на детето. 

Като съвещателен орган към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето, Съветът дава мнения и показва позиции по въпроси, които засягат правото на отбрана, развиването и присъединяване на децата в обществено-политическия живот. Въпреки нежната си възраст 33-мата нови негови представители са със забележителни достижения. Сред тях са народен първенец по карате, като по едно и също време съчетава спортните с триумфи с уроци по пиано и участия в национални надпревари по британска тирада и диспути, сребърен медалист от национална олимпиада по гражданско обучение, призьори от интернационалните фестивали по национални танци, ръководители на училищен препоръки, основатели на редица благотворителни начинания и още доста надарени и сполучливи деца влизат с нови сили в Съвета. 

" Винаги с доста страст и смесени усеща одобряваме промяната на новите и старите членове на Съвета. Познавам всеки един от тях и знам с какъв брой предпочитание и упоритост се включва в самодейностите ни, какъв брой доста желаят да оказват помощ и положителните неща да се случват по-бързо и да са доста повече. За няколко години те израстват пред очите ни и виждаме по какъв начин се трансформират в прелестни младежи. Много обнадеждаващо e, че от ден на ден деца от още по-ранна възраст осъзнават, че всички имаме отговорности, че би трябвало да сме положителни, състрадателни, толерантни един към различен и желаят да работят и да оказват помощ за това, тъй като да си член на Съвета на децата е привилегия, само че и обвързване да показваш положителния образец “, добави доктор Елеонора Лилова. 

В средата на месец септември следва съвещание на Съвета на децата към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето, където старите членове ще предадат щафетата на техните наследници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР