33-годишно момиче от Асенoвград, страдащо от Множествена склероза, се нуждае

...
33-годишно момиче от Асенoвград, страдащо от Множествена склероза, се нуждае
Коментари Харесай

Гръцки изпълнители пеят благотворително в Асеновград в помощ на Лиза

33-годишно момиче от Асенoвград, страдащо от Множествена склероза, се нуждае от незабавна интервенция, с цел да може да извършва пълноценно ежедвевните си действия. Лекарите разкрили болестта на Лизавета Иванова преди осем години. Постепенно положението й се влошило и все още тя изпитва компликация в напредването. През годините й е провеждано поддържащо лекуване с лекарства. За да бъде най-малко краткотрайно стопирано развиването на заболяването или да премине в ремисия, е нужна намеса по вливане на стволови кафези.
Надеждата това да се случи, родителите на Лизавета откриват в профилирана клиника в турския град Истанбул.
Офертата от лечебното заведение за осъществяване на оперативната интервенция, която включва четири вливки, е в размер на 32 000 $. Сумата е непостижима за фамилията на Лиза и по тази причина се провежда благотворителна акция за набиране на средства.
Първото събитие, което се организира, бе в Пловдив. Тази вечер Асенoвград ще бъде хазаин на втория концерт, в който благотворително за 33-годишното момиче ще пеят асеновградски и гръцки реализатори.
Гостите дойдоха в България особено в поддръжка на Лизавета, показа пред екипа на Actualno.com майката на момичето. Днес /28.09.17 г./ спектакълът ще се състои в читалище „ Родолюбие “, с начален час 20 ч. Няма избрана такса за феновете на събитието. На входа, преди концерта ще бъдат сложени урни и дарявайки средства, всеки може да стане донор с каквато сума реши. Тепърва следва осъществяване и на други мероприятия. Съученици на Лизавета Иванова имат намерение да слагат урни в разнообразни обекти в Асенoвград, като местоположението на кутиите ще бъде оповестено в допълнение.
Лиза е приключила междинното си обучение в асеновградското СУ „ Княз Борис I “. После записва висше със компетентност „ Растителна отбрана “ и към година, след излизането си от университета, работи по специалността си. От тогава до момента асеновградчанката няма опция да стартира работа, заради болестта си, като има издадено решение от ТЕЛК и получава пенсия в размер на 130 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР