33-годишният скитник подпалвач от Хасково сам поиска от съда да

...
33-годишният скитник подпалвач от Хасково сам поиска от съда да
Коментари Харесай

Скитникът подпалил 3 сгради в Хасково сам поиска арест

33-годишният друмник подпалвач от Хасково самичък изиска от съда да остане за непрекъснато в ареста. В залата той съобщи, че изцяло раазбира настояването на прокуратурата да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Служебният му бранител също не оспори настояването и уточни, че мярката е на процедура единствената допустима и съответна за случая, защото 33-годишният Тодор Бойчев води бездомнически живот и няма къде да отиде.

В правосъдната зала младият мъж описа, че не живее при родителите си в с. Тракиец откакто се скарали. В деня преди палежите на трите необитаеми здания от Районния съд в Хасково му е наложена поредна ограничаваща мярка по Закона за отбрана от домашното принуждение във връзка с родителите му.

Пред съда Тодор Бойчев призна, че страда от алкохолна взаимозависимост и неведнъж се е лекувал в лечебните заведения в Кърджали, Болярово и Раднево, като за последно е бил в стационар преди към 2 месеца за интервал от 1.5 месеца. Призна още, че е употребявал други субстанции с ангажимента, че няма взаимозависимост към тях. Живеел на улицата, намирал краткотрайно прехранване и разчитал на помощ от другари.

Съдът почете настояването на прокуратурата, подкрепено от Бойчев и юриста му и на 33-годишния бе наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Той е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 16 септември в Хасково, при продължавано закононарушение, запалил три здания с обща стойност 486000 лв.. Имало е заплаха породеният от него пожар да се разпростре и върху други парцели със забележителна стойност и в следствие от него са последвали обилни вреди на трите здания на обща стойност 45120 лв..

Ако бъде приет за отговорен, плануваното от закона наказване е от 3 до 12 година затвор, разяснява заместник-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев. Той уточни, че по делото няма данни Бойчев да е подготвял авансово палежите. Пожарите били провокирани с подръчни материали- съчки, хартии и клечки и не е употребена запалителна течност. Нощувал е и в трите необитавани здания, които запалил след приложимост на алкохол, като евентуално е бил и в изключително прочувствено положение след връчената му ограничаваща заповед по Закона за отбрана от домашното принуждение, уточни той.

Прокурорът напомни и неприятните данни на 33-годишният, който е с 8 присъди за разнообразни престъпления- обири, закани за ликвидиране, заличаване и разваляне, несъблюдение на заповеди за отбрана от домашно принуждение, ръководство на МПС след приложимост на алкохол и други Това допуска, че лището е със повишена степен на социална заплаха, уточни прокурорът.

Освободен е другият 45-годишен друмник, който в началото бе арестуван дружно с Тодор Бойчев. По делото не са събрани данни по-възрастният да е съпричастен към палежите, добави заместник-окръжният прокурор Делчо Лавчев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР