33-годишният Камен Филипов, който в петък вечерта уби двама души

...
33-годишният Камен Филипов, който в петък вечерта уби двама души
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за автобуса-убиец, затрил кметицата на Присад и младия Тодор

33-годишният Камен Филипов, който в петък вечерта умъртви двама души на пътя Бургас – Созопол, е карал с към 80 км/ч. Това съобщи преди малко бранителят му адв. Веселина Василева, написа Флагман бг.

„ Двата автомобила, сред които е имало ПТП, са били паркирани съвсем паралелно по трасето, без обозначителни знаци, без фарове, без спешни светлини, нямало е предупредителен триъгълник…

Без никакъв знак за индикация, че е станало нещо. Часът е бил към 22, а пътят е бил неосветен”, добави още отбраната си адв. Василева.

По думите й, към сегашния миг само съдебно-техническа експертиза би могла да потвърди дали Камен Филипов има виновност за тежкия случай, при който починаха на място 46-годишната Ванча Байлова и 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен.

Адвокатът акцентира, че водачът не е нарушил Закона за придвижване по пътищата, защото се е движел с подобаваща скорост, поради дъждовното време в петък вечерта.

„ Той е можел да спре, само че при предвидими трудности, само че при дъжд и трасе без осветяване – няма как”, сподели адв. Василева.

В правосъдната зала по време на гледането на мярката му за неотклонение стана ясно още, че Камен има богат опит в шофирането на туристически рейсове.

Макар и без контракт, от 3 години мъжът от добричкото село Къпиново правил курсове за компанията „ Ozlem Turism Sеyahat “ по направление Румъния – Турция.

По време на съвещанието стана още ясно, че през 2009 година Камен е бил осъждан за лека телесна щета по хулигански подбуди.

Към днешна дата той е единственият, който носел парите в фамилията – живее на фамилни начала с жена си и има 9-годишно дете.

„ Много скърбя за случая. Много неприятно се усещам за станалото. Съжалявам”, сподели 33-годишният Камен в правосъдната зала. Той помоли арбитър Яни Гайдурлиев да му отсъди парична гаранция.

Близките на починалите също пристигнаха в правосъдната зала, с цел да чуят дали Камен ще остане в ареста.


Снимка: Флагман бг

Снимка: Флагман бг

Снимка: Флагман бг

Окръжен съд –Бургас взе мярка за неотклонение „ домакински арест “ по отношение на водача на рейса. Тази мярка за неотклонение ще подсигурява в задоволителна степен присъединяване на обвинения в наказателното произвеждане, като надлежно ще изиграе своето възпиращо и възпитателно влияние.

Същевременно домашният арест е от естество да предотврати заплахата от осъществяване на закононарушение, тъй като ще ограничи свободата на напредване на обвинения отвън жилището му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР