33-годишният Артур Петров е бил задържан на 26 август по

...
33-годишният Артур Петров е бил задържан на 26 август по
Коментари Харесай

Кипър арестува нелегален износител на електронни компоненти за Русия, екстрадират го в САЩ

33-годишният Артур Петров е бил арестуван на 26 август по искане на американските управляващи и против него се води наказателно гонене за " нарушение на разпоредбите за експорт, контрабанда, машинация и пране на пари ", се споделя в известие за медиите на федералната прокуратура на Манхатън под управлението на министерството на правораздаването, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Артур Петров е провел контрабандата в Русия на американски микроелектронни технологии, предопределени за военна приложимост, от типа на съставените елементи, употребявани от съветските въоръжени сили при противозаконното им навлизане в Украйна ", съобщи асистент основният прокурор Матю Олсен.

Според американските управляващи обвиненият, чието изгонване в Съединени американски щати към момента не е известно по кое време ще бъде, е имал фиктивна компания в Кипър и е уверявал клиентите си, че купува и продава микрочипове и микропроцесори за пазара в тази страна от Европейския съюз или в други страни, които не са обект на наказания.

Според министерството крайният покупател е съветска компания в Санкт Петербург, " Електроком ВПК ", която доставя артикули на съветските производители на оръжие. Петров може да бъде наказан на до 20 години затвор, в случай че в миналото му бъде повдигнато обвиняване и бъде съден в Съединените щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР