33-годишната Юлия Скрипал, която беше отровена с бойно вещество в

...
33-годишната Юлия Скрипал, която беше отровена с бойно вещество в
Коментари Харесай

Юлия Скрипал е оцеляла „по чудо“

33-годишната Юлия Скрипал, която беше отровена с бойно вещество при започване на март, беше изписана от болничното заведение. Дъщерята на Сергей Скрипал, който също се усъвършенства бързо и към този момент е контактен, прескочи пропастта и към този момент може да се върне към нормалния си метод на живот.

Двамата бяха отровени с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “, създадено в Съветския съюз преди десетилетия с бойни цели. В началото изглеждаше невероятно Сергей и Юлия Скрипал даже да оживеят, камо ли да оздравеят изцяло. Как тогава оцеляха?

Аластър Хей, професор по токсикология към Университета в Лийдс, съобщи пред „ Скай нюз “, че е същинско „ знамение “ подобрението в здравословното положение на Юлия. „ Веществата, настоящи на нервната система, са смъртоносни “, уточни той.

Именно по тази причина те са определени за химически оръжия. Ако човек бъде изложен на смъртоносни дози, то изходът му сигурно ще е летален. Тези субстанции блокират ензим, настоящ в нервната система. Резултатът е стесняване на всички мускули, което води до сърдечен удар и задушаване. Един от учените, взели участие в създаването на „ Новичок “, съобщи, че веществото е предопределено точно да нанесе „ непоправими “ вреди на човешкия организъм. В случая с отровената Юлия Скрипал решаваща роля са изиграли парамедиците, реагирайки стремително.

„ Семейство Скрипал са оживели, тъй като са получили страхотна здравна грижа “, съобщи професор Аластър Хей. Той е уверен, че в случай че парамедиците не са се отзовали толкоз бързо на място и не са подсигурили дишането на Сергей и Юлия, то те не биха оживели. Лекуването на потърпевши от „ Новичок “ не е елементарно, тъй като няма магическо хапче за техните случаи.

Напротив – лекуването е комплицирано, тъй като няма тъкмо избрани стъпки, които би трябвало да се следват. Професорът уточни, че медиците са лекували семейство Скрипал значително „ на мрачно “, тъй като няма антидот за този тип отравяния. Юлия и Сергей Скрипал са реагирали позитивно на лекуването, което е избавило живота им. Според професора нервният сътрудник, употребен при офанзивата, ще бъде изхвърлен от телата на двамата посредством метаболитните процеси, протичащи в човешкото тяло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР