33-годишна родилка е починала тази сутрин след спешно секцио в

...
33-годишна родилка е починала тази сутрин след спешно секцио в
Коментари Харесай

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е умряла тази заран след незабавно секцио в МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски " в Кърджали. По време на интервенцията е открито, че бебето е мъртво.

В 5.00 часа тази заран родилката е превозена до акушеро-гинекологичното поделение на болничното заведение от екип на Спешна помощ - Кърджали в извънредно тежко септично положение, затруднено дишане, ускорена сърдечна активност и висока температура.

Събран е незабавен екип и е взето решение за секцио, по време на което е открит мъртъв плод, оповестяват от лечебното заведение.

Непосредствено след секциото дамата е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лекуване, където не престават всички нужни реанимационни мероприятия, показват от МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски ". Въпреки извършеното интензивно лекуване и непрекъснато мониториране, пациентката почива в 9.40 ч.

Извършва се вътрешна инспекция в лечебното заведение. Предстои да бъде направена патологоанатомична аутопсия.

Ръководството на МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски " АД изрича съболезнования на фамилията и околните за тежката загуба.

По случая стартира инспекция и Изпълнителна организация " Медицински контрол ". Ще бъдат инспектирани и дейностите на екипа на " Спешна помощ ", транспортирал родилката до болничното заведение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР