33-годишна жена от Флорида беше осъдена на 8 години затвор

...
33-годишна жена от Флорида беше осъдена на 8 години затвор
Коментари Харесай

САЩ: Разкриха крупна измама с фиктивни пациенти и здравни услуги за над 8 млн. долара, има осъдени

33-годишна жена от Флорида беше наказана на 8 години затвор за ролята си в крупни измами със здравни застраховки и здравни помощи на обща стойност 8,6 млн. $, заяви usatoday.com. Арислейдис Фернандес Делмас е основният обвинен във федерално дело против 15 лица, за които се твърди, че са взели участие в схемата, съгласно прокуратурата в Маями.

Жената се е признала за отговорна за измамите и е признала присъединяване в скрит план за реализирането им, като е сключила съглашение с прокуратурата. Единадесет други обвинени също са се признали за отговорни, прецизират от американското Министерство на правораздаването.

По време на следствието е било потвърдено, че Фернандес Делмас и останалите ответници по делото са таксували 36 млн. $ на застрахователя Blue Cross Blue Shield за физиотерапевтични услуги, които или не са били нужни или не са били предоставени.

Тя получава присъда от 8 години и 8 месеца затвор с следващо следено освобождение – следене за още 3 години. Освен това дамата ще би трябвало да възвърне сумата от 8 671 377 $.

Злоупотребите са били реализирани в продължение на години – от октомври 2018 година до ноември 2022 година

Фернандес Делмас и другите участници в схемата са вербували и чиновници на JetBlue Airways, AT&T Inc. и TJX Companies, които са работили по стратегии за здравни помощи, ръководени от Blue Cross Blue Shield.

На чиновниците са били предлагани суми, с цел да работят като пациенти, получаващи услуги, които или не са били осъществявани, или не са им били нужни. Това обаче е давало право на клиниките да могат да подадат искове към Blue Cross Blue Shield, безапелационни са прокурорите. Схемата е работила в минимум 25 разнообразни здравни клиники в региона на Маями.

Лицензирани физиотерапевти също са били наемани, с цел да придадат меродавност на подадените медицински искове и да оказват помощ на притежателите на клиниките да избегнат условията за здравно лицензиране за техния бизнес.

Съдебните документи демонстрират, че Фернандес Делмас е получила повече от 880 000 $ отплата от 11 клиники за нейната водеща роля в ръководството на схемата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР