33-годишен мъж от Северна Ирландия е починал малко след като

...
33-годишен мъж от Северна Ирландия е починал малко след като
Коментари Харесай

33-годишен посети зъболекар, за да се сдобие с усмивката на мечтите си, но умря

33-годишен мъж от Северна Ирландия е умрял малко откакто е изтърпял процедура по избелване на зъбите в реномирана стоматологична клиника в турския курортен град Мармарис. Освен него на същата намеса се подложили и двама негови другари, които след това изпаднали в кома.

Тримата били открити в стаята си в хотела, в който отседнали. Турските управляващи почнали следствие по случая, като към момента не е открита директна връзка сред осъществената в клиниката процедура и гибелта на 33-годишния Ричард Молой.

Инцидентът е от предишния уикенд, а тримата другари пристигнали в Турция за медицински туризъм, напълно доверявайки се на позитивните мнения за равнището на опазването на здравето в южната ни съседка.

По информация на английските медии тримата отлетели за Турция в "крепко здраве ". Според медиите на Острова не е изключено положението им да се е влошило вследствие от медикаментите, които им били предписани от въпросната клиника.

Приятелите на умрелия към този момент са отвън кома, само че положението им остава сериозно, обявиха от болничното заведение в Мармарис, където са признати на лекуване. Междувременно се чака тленните остатъци на издъхналия северноирландец да бъдат превозени до родината му в околните дни, а полицията към този момент е подела следствие против зъболекаря, направил здравната операция на английските жители.

Вестник "Гардиън " отбелязва, че Турция се слави като страната, където процедури като избелване на зъби, присаждане на коса и всевъзможен жанр хирургически интервенции се правят на извънредно налични цени за разлика от Европа, а качеството бива определяно като безупречно. По данни на изданието през 2017 година 700 хиляди души са посетили южната ни съседка, с цел да се подложат на сходен вид процедури, а по предварителни прогнози на турските здравни управляващи тази численост ще набъбне до два милиона души през 2023 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР