33-годишен лекар от Сърбия откликна на обявата на Белодробната болница

...
33-годишен лекар от Сърбия откликна на обявата на Белодробната болница
Коментари Харесай

Сръбски лекар иска да спаси от закриване Белодробната болница в Търново

33-годишен доктор от Сърбия откликна на обявата на Белодробната болница във Велико Търново и към този момент работи там.

Лечебното заведение набира медици против 4 хиляди лв. заплата. Осигурява и интернат, с цел да не бъде закрито поради липса на пулмолози.

В началото на юни от 13 лекари в болничното заведение останал един. Отказал ги главно страхът от ковид. Това наложило незабавна кадрова политика - заплащане и придобивки на показ.

„ Това заплащане действително е още от началото на юни месец тази година и до момента в никакъв случай не е имало никакви претенденти “, изяснява доктор Стела Денчева, шеф на СБАЛПФЗ „ Д-р Трейман “.

До преди дни, когато пускат обявата си в медиите.
Снимка: bTV
Първият откликнал е 33-годишен доктор от Сърбия. И той към този момент е назначен.

„ Видях тази публикация за работа във Велико Търново и си споделих: „ Защо не, имунизиран съм, подготвен съм за работа “, споделя доктор Александър Милошев.

Д-р Милошев владее 4 езика. Предстои да специализира и ще го направи в белодробната болница.

„ Болницата е единствено една постройка, в която би трябвало да се работи. Екипът е по-голям от самите стени и това, което има в болничното заведение като предмети “, добавя той.

През кариерния център предпочитание да стартират работа в белодробната болница са декларирали и завършващи студенти по медицина у нас.
Снимка: bTV
Обявата обаче остава годна, защото броя до 12 е запълнена на половина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР