327-те кг кокаин, които разследващите намериха в депо в Студентския

...
327-те кг кокаин, които разследващите намериха в депо в Студентския
Коментари Харесай

Дрогата от Студентски град - хваната и заради извънредното положение

327-те кг кокаин, които проверяващите откриха в хранилище в Студентския град, е трябвало да отпътуват за Русия и Западна Европа, само че останали там поради COVID-19, научи " 24 часа " от източник, осведомен с следствието.
Наркотикът е пристигнал преди над 2 месеца от Южна Америка т.е. преди въвеждането на изключителното състояние. Но по-късно, когато то беше въведено, изискванията за износа станали доста рискови и стоката останала в ателието на задържания склададжия Николай Петров.
Петров дълго мълчал след ареста си в неделя, само че последователно почнал да си " спомня " по какъв начин кокаинът се е озовал в наетото от него жилище. Той беше заловен след рутинна инспекция на колата му в Студентски град. Когато бил питан от спрелите го служители на реда има ли нещо нелегално в автомобила му, той почнал да нервничи.
Според следствието, Николай е бил пред ателието, с цел да остави пакетите с дрогата там. Полицаите взели ключовете му. С един от тях отворили и ателието, което той наел в кооперацията. Тогава са открити и останалите пакети, подредени в скринове, откакто в колата са открити 2 сака.
Досега Петров не е имал престъпно досие. Често обаче пътувал до Западна Европа.
Николай и бременната му другарка Иглика са възнамерявали да придвижват кокаина на части през границата, допускат проверяващите.
248 пакета от белия прахуляк били подредени на три реда в дрешника в спалнята на ателието. Останалите 79 пакета са открити в скрин в кухнята. Всеки от тях е по 1 кг и бил опакован точно в кафява хартия с идентични размери. В наетото от Николай Петров ателие служителите на реда разкрили професионална машина за пакетиране и везна. 8 разнообразни щампи показвали чистотата на кокаина. Всички са били обозначени по друг метод - с емблеми на коли и карти за игра - " Асо спатия ", " Асо пика ", " Бугати ", " CR7 " (логото на Кристиано Роналдо) и логото на огромен клуб в Ибиса.
Иззетото количество опиат е на стойност към 10 млн. евро, а при улично разпространяване достигало 81 млн. лв., разяснява шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.
Разследването на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата продължава с издирването на други българи, забъркани в канала за трафик на кокаин на по-високо равнище от Петров. Прокуратурата изиска Петров да бъде оставен за непрекъснато в ареста.
Адвокатът на Николай Петров - Ваня Братоевска, изрази подозрения, че дрогата е персонално на Петров и че той ще я популяризира. Поиска клиентът ѝ да бъде освободен под домакински арест, който да търпи в с. Златия до Вълчедръм. Посочи още, че мъжът би трябвало да се грижи за бременната си другарка и болните си родители. Гаджето му Иглика е в седмия месец. Съдия Николов обаче изясни, че дамата е била бременна, а родителите - заболели и все още на осъществяване на закононарушението, и това не го е спряло. Магистратът остави Петров в ареста. Мъжът може да апелира на 1 юни пред Софийския апелативен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР