32 тона храни - зеленчуци, месо и млечни продукти -

...
32 тона храни - зеленчуци, месо и млечни продукти -
Коментари Харесай

Храни за медицински консумативи разменихме с ОАЕ

32 тона храни - зеленчуци, месо и млечни артикули - от България са отпътували към Обединените арабски емирства. В подмяна на това страната ни получава 15 тона медицински консумативи - маски, ръкавици, дезинфектанти и дрехи, както и храна.

Сделката е осъществена от българското министерство на земеделието и е обезпечена от български компании. Двата самолета с 32 тона храни бяха доставени през вчерашния ден вечерта на интернационалното летище в Абу Даби , а пратката е била съпроводена от министъра на стопанската система Емил Караниколов .

Той е провел и среща с държавния министър в държавното управление на ОАЕ Ахмед Али Ал Сайег, специфичен делегат на престолонаследника и дава отговор за координацията на връзките с нашата страна. По време на срещата сред Караниколов и Ахмед Али Ал Сайег са били разисквани методите за усилване на интернационалния отговор на COVID-19.

Двамата са разискали двустранното съдействие сред ОАЕ и България в подтекста на провокациите в резултат на пандемията COVID-19.

От пресцентъра на Министерски съвет напомнят, че министър председателят Бойко Борисов посети ОАЕ през 2018 и 2019 г . Това бяха първите сходни визити на високо равнище в историята на връзките на двете страни. По време на срещите му с Мохамед Бин Зайед той акцентира сериозния необработен капацитет за развиване на комерсиалните и икономическите връзки, изключително във връзка с продоволствената сигурност, сред България и ОАЕ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР