32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря Изсъхнало

...
32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря Изсъхнало
Коментари Харесай

Изсъхнало дърво падна върху пешеходка и автомобил в Пловдив

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната стихия
Изсъхнало дърво падна върху движещ се автомобил в центъра на Пловдив нощес и удари леко пресичаща на пешеходна пътека жена.

" С кучето, както се прибираме, на пешеходната пътека чух огромен звук и внезапно дървото пада върху пешеходната пътека. Нищо съвсем ми няма, единствено съм ожулена леко, само че кучето още е уплашено. Аз също, все едно втори живот пребивавам ", споделя Радка Денкова.

Тя изясни пред , че преди години еколози на общината са отрязали някои клони на въпросното дърво, като другите са оценени като безвредни.

Щетите, нанесени върху автомобила при случая, се правят оценка от притежателя на към 3000 лева

" Карам напряко и за секунди видях по какъв начин дървото се отчупва и пада върху мен и колата. най-дебелата част падна на стъкслото, има много части паднали вътре в колата. Обадихме се на 112, които отхвърлиха да пратят който и да е било. Попитаха колата дали е в придвижване, споделих, че допускам, че е в придвижване и те споделиха, че щом е в придвижване, няма да пратят никой. Пренасочиха диалога, приказваха с някой и д триста зора изпратиха пожарната и полицията пристигнаха ", споделя Векил Башев.

И двамата наранени са безапелационни, че ще съдят общината.

Общо 7 сигнала за паднали дървета са обработили пожарникарите в града по време на бурята нощес. От общинското дружество " Градини и паркове " са получени общо 17 сигнала за такива случая.

Огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за катастрофи през миналата нощ. На две места е оказана помощ при премахването на паднали дървета върху пътното платно - на околовръстния път при разклона за Златитрап и на Асеновградско шосе.

И през днешния ден има предизвестия за рисково време в 17 области на страната  - жълт и оранжев код е в действие за Източна и Централна България. Синоптиците предизвестяват за вероятни интензивни превалявания и гръмотевични стихии и за заплаха от наводнения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР