32 преброени бюлетини за половин час. Толкова са успели да

...
32 преброени бюлетини за половин час. Толкова са успели да
Коментари Харесай

Броят по бюлетина на минута с новото видеонаблюдение

32 преброени бюлетини за половин час. Толкова са съумели да обработят членовете на публичния съвет на демонстрация  в действително време на видеонаблюдение след края на изборния ден. Според присъствалите, проявлението и броенето на всяка бюлетина пред смарт телефона ще забави обработването на изборните бумаги. 

Демонстрацията е траяла тъкмо 32 минути. Всяка от сгънатите бюлетини е била отваряна и показвана пред камерата.

С проявление пред камерата за 3,4 секунди, без да се стигне до преференциите. А 300? 500? Няма да им стигне нощта, сподели Велко Милоев, член на Обществения съвет към ЦИК.

Освен че ще става доста постепенно, действително на екрана на телефона, бюлетината няма да се вижда ясно, съгласно Милоев.

 
Очакванията на някои от нас, може би и на жителите и на някои от наблюдателите да видят, както си лежат вкъщи на кушетката, всяка бюлетинка по какъв начин е маркирана, просто не е действително.
Велко Милоев, член на Обществения съвет към ЦИК

Видеонаблюдението ще се използва най-вече, за да се следи за реда в изборните секции, показват от Обществения съвет.

 
Видеозаснемането демонстрира работата на секционата комисия след края на изборния ден, това не е редом броене дублирам още един път.Важно е освен да се покаже бюлетината, само че и да се чуе за кого е гласувано, за коя партия, кандидатска листа, дали има нереален глас или глас " не поддържам никого ".
Цветелина Пенова, ръководител на Обществения съвет към ЦИК

Предстои техническите забележки да бъдат изчистени, а от средата на седмицата да стартира и образованието на членовете на СИК за работа със смарт телефоните за видеонаблюдение.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР