32-годишната българка от ромски произход, която успя да избяга от

...
32-годишната българка от ромски произход, която успя да избяга от
Коментари Харесай

Скандални разкрития за опасната нашенска ромка, духнала от строго охранявания затвор в Рим

32-годишната българка от ромски генезис, която съумя да избяга от строго охранявания затвор „ Ребибия ” в Рим, в който лежеше турският терорист Мехмед Али Агджа, стрелял по папа Йоан Павел Втори през 1981 година, е позната с цели три самоличности – Гина Евгениева Станчева, на 35 години, Петя Динкова Богданова, на 32 години и Пенка Василева Платанова, на 30 години, написа „ Телеграф ”. Ромката с българско поданство съумяла да надхитри защитата в пандиза в петък, когато била докарана от римското летище Фиумичино. До там пристигнала с полет от Германия, откъдето я екстрадирали, тъй като на Ботуша я издирвали с европейска заповед за арест за излежаване на 4-годишна присъда за грабеж и кражба. Българката финтирала надзирателите половин час след идването си в пандиза. Докато чакала уреждането на документите, съумяла да се причисли към група гости и напуснала безпроблемно с тях.

Наличието на повече от една идентичност е особено за ромките, занимаващи се с джебчийство, всяка добра крадла има по 4-5 персонални карти, които са същински, с нейна фотография, само че с разнообразни имена. Когато тръгне за Германия да вземем за пример, взима една от тях. Така, като я заловен някъде, постоянно й е за първи път и получава по-лека присъда.

Едно от имената на нашенката – Гина Евгениева Станчева, попада в изборните описи на Костинброд. Именно от там са и най-хубавите джебчийки, настоящи зад граница.

Междувременно след бягството на ромката е почнало вътрешно следствие за аргументите и метода на измъкването й. Според италианските медии надали е стигнала надалеч от намиращия се в края на римската улица „ Тибуртина” затвор.

Това е девето бягство от пандиза „ Ребибия”. В женския пандиз трябвало да има 200 лишени от независимост, до момента в който там сега имало 300. В пандизите в област Лацио пък имало 1000 души над потенциала им. Синдикатите на затворническата защита настояват, че са нужни вложения за наемане на още личен състав, както и по-добри условия за работа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР