32-годишен „кокаинов крал“, един от най-търсените мъже във Великобритания, е

...
32-годишен „кокаинов крал“, един от най-търсените мъже във Великобритания, е
Коментари Харесай

Кокаинов крал от Острова арестуван в Пловдив

32-годишен „кокаинов крал“, един от най-търсените мъже във Англия, е задържан в България „с подправен паспорт, оповестява „ Дейли Мейл “, представен от Нова.
32-годишният Бенджамин Макан е задържан в хотел в Пловдив в понеделник, до момента в който носел подправен паспорт и същински паспорт на непознато име.
Макан, родом от Норфолк, е търсен от локалната полиция по обвиняване в скрит план за доставка на няколко кг кокаин през 2020 година благодарение на криптирани мобилни телефони.
Смяташе се, че британецът се укрива в Барселона, само че е бил проследен до България след взаимна интервенция на Националната организация за битка с престъпността на Обединеното кралство, българската полиция и испанската Гражданска армия. В момента той е арестуван в България, където чака екстрадиция назад в Обединеното кралство. Максималната присъда за доставка на опиати от клас А е пожизнен затвор.
Макан беше посочен като един от най-издирваните във Англия в лист с имена, оповестен от Crimestoppers през януари. Оттогава са задържани петима от 12-те души – всички мъже – посочени в листата.Стив Рейнолдс, районен управител на NCA в Испания, съобщи: „Арестът на Бенджамин Макан стана вероятен след отлична работа на нашите чиновници за интернационална връзка, екипа на Гражданската армия за търсене на бегълци, българската полиция и сътрудниците ни от българската дирекция за интернационално съдействие, на които сме доста признателни. Макан е петият дезертьор от листата на най-издирваните лица, който е задържан. Няма да спрем, до момента в който не заловим и останалите“.

Детектив сержант Еди Хамънд от отдела за битка с тежката проведена престъпност в Норфолк и Съфолк съобщи: „Продължаваме да работим с сътрудниците и правоприлагащите органи по света, с цел да открием най-издирваните нарушители. Бихме желали да благодарим на всички тях за непрекъснатата им увереност и усърдна работа, защото те не престават да разрушават незаконни мрежи по целия свят, което значи, че на никое място не е безвредно да се скриеш “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР