32 души са заразени с коронавирус в дом за възрастни

...
32 души са заразени с коронавирус в дом за възрастни
Коментари Харесай

Огнище на коронавирус в дом за стари хора в Бургаско

32 души са инфектирани с ковид в дом за възрастни хора в бургаското село Славянци. В средата на седмицата бяха открити 18 случая, а от неделя пробите са посочили още 14 новозаразени, като 8 от тях към този момент са настанени в лечебни заведения в Бургас. От община Сунгурларе оповестиха, че домът е под карантина.
Първите случаи на инфектирани с ковид в дома за остарели хора с деменция бяха регистрирани на 1 септември. Дни по-късно броят им към този момент е 32-ма. Част от болните към този момент са в болница.
„ На територията на общината има два дома за възрастни. Специално в този дом това е втори случай. От 32-ма инфектирани, 8 са в болница. Взехме ограничения – тук ще битуват 27 индивида, четири от тях са с негативни PCR проби и са изолирани”, изясни кметът на Сунгурларе доктор Георги Кенов.
Той е на мнение, че болестта в дома е тръгнала от чиновник в дома, който е траял да работи, макар че е имал признаци. Кметът е безапелационен, че ще направи всичко допустимо да се овладее обстановката, само че прикани за по-сериозно съблюдаване на ограниченията.
„ Тези неща произтичат оттова, че някой някъде не си е приключил работата. Имаме безусловно всичко – консумативи, маски, дезинфектанти. Но очевидно някъде не се правят тия неща, не се съблюдават хигиеничните изисквания”, счита доктор Кенов и разгласи, че ще изиска промяна на управлението на дома. Кметът ще сезира и Агенция „ Социално подпомагане” поради случая.
Както в постройката – огнище на ковид, по този начин и в цялата община ще се прави цялостна стерилизация. На жителите на дома през днешния ден ще бъдат направени проучвания.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР