32 бебета, 17 момичета и 15 момчета, заченати инвитро, са

...
32 бебета, 17 момичета и 15 момчета, заченати инвитро, са
Коментари Харесай

32 бебета са родени по общинската инвитро програма във Варна за тази година

32 бебета, 17 девойки и 15 момчета, заченати инвитро, са родени през 2021 година по общинската стратегия за разпределяне на финансова помощ за лекуване на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала с репродуктивни проблеми, оповестиха от дирекция " Здравеопазване “ към Община Варна. От началото на програмата, което е през 2015 година до момента са проплакали общо 112 бебета.

Със средства, планувани от бюджета на Община Варна, се финансират двойки с репродуктивни проблеми, както следва: до 2 000 лв. за проучвания и операции, които не се финансират от ЦАР. /Център за асистирана репродукция/; до 2 000 лв. за проучвания, операции и/или инвитро процедура със личен генетичен материал; до 3 500 лв. за проучвания, операции и инвитро процедури по донорска стратегия.

Двойките, искащи да аплайват, подават документите (искане, декларация, мед. документация) на гише №13 в Община Варна. Процедурата по подаване на документи е доста облекчена, като част от документите се ревизират по длъжностен път.

Образци на документите за кандидатстване са оповестени на уеб страницата на Община Варна, откъдето могат да бъдат изтеглени (Община Варна – Дирекции и действия – Здравеопазване - https://varna.bg/bg/323).

Дирекция " Здравеопазване “ предлага опция за съвещания на двойки, искащи да аплайват за финансиране на действия по асистирана репродукция, след авансово записване на телефон: 052/820-239.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР