316 000 са диабетиците у нас с поставена диагноза. Други

...
316 000 са диабетиците у нас с поставена диагноза. Други
Коментари Харесай

Леля Димка се отървала от диабет с ликьор от кокичета: Вече 25 години пенсионерката не е вдигала кръвна захар благодарение на домашния сироп

316 000 са диабетиците у нас с сложена диагноза. Други 204 000 обаче имат диабет, без да знаят това. Изследване показва, че при 40% от мъжете у нас е открита групата от рискови фактори, наречена метаболитен синдром. 62% от тези мъже на по-късен стадий развиват захарен диабет. При дамите подобен синдром имат едвам 17%. От тези дами обаче болестта развиват 70 на 100.
Метаболитен синдром се записва, когато са налице три от пет фактора, отнасящи се до затлъстяване, холестерол, кръвно налягане, кръвна захар и триглицериди.
Едва 30% от случаите на диабет са развили болестта по генетичен път, изясняват лекарите, до момента в който при 70% от случаите е метод на живот.

Това значи доста малко интензивно придвижване, доста часове пред тв приемник или компютър, изключително в случай че специалността е обвързвана със стоене пред него, погрешно хранене и други. Коварството на затрудненията при диабета се състои в това, че дълго време човек нищо не го боли и не го безпокои. Затова болният не подозира за надигащата се заплаха. Колкото повече време минава, толкоз по-сложно се лекува болестта. Често пациентът знае за допустимо развиване на затруднения, само че подсъзнателно заобикаля да се прегледа. Предполага, че колкото по-малко знае, толкоз по-малко ще се тормози. Затова е доста значима вярната психична конфигурация. Важно е да не забравяте, че неприятният резултат от измерената захар в кръвта не би трябвало да ви разстройва.

Дори и затрудненията не трябва да стават мотив да изпадате в обезсърчение и потрес. Това, което ви се случва, е единствено мотив да се прегледате, да се консултирате и да вземете ограничения. Да, диабетът може да бъде рисков, в случай че се отнасяте надменно към него, в случай че не се преценявате с него. Не е желателна и противоположната реакция – да реагирате прекомерно прочувствено и мощно да се притесните и разстроите. Колкото повече болният човек знае за своята болест, толкоз по-малко ограничавания ще се постанова да прави във всекидневието си. И ще се сблъсква с доста по-малко неприятности.

Обикновено диабетът е доживотна диагноза, само че не и при Димка Дечкова, която съумява да се откопчи от лапите на болестта със остаряла, само че забравена национална рецепта. През 1995 година на Димка ѝ слагат диагнозата диабет. Тогава тя стартира да си подготвя лечителен ликьор, с помощта на който през днешния ден не подвига кръвната си захар повече от 6 единици. Целебното пиво подготвя, като накисва в 1 литър ракия 120 цвята кокиче (от лечебното, а не градинското), 80 цвята от невен и прибавя към сместа 1 компотен буркан, в който преди този момент са престояли в ракия дребни зелени орехчета с величина колкото лешници.

Те се измиват авансово и се надупчват с игла или вилица на няколко места, с цел да може по-лесно да се извлече от тях йодът и другите им потребни съставки. Всичко това престоява няколко месеца на слънце. След което течността се прецежда и се сварява на ликьор, като към нея се прибавят още 1 л вода и 1 кг захар. Като изстине, готовото количество се разрежда в допълнение с още 1 л ракия и целебната напитка към този момент е подготвена за приложимост. От нея се взима заран на гладно по 1 ч. л. Въпреки че в резултат на нейния банкет вуйна Димка е нормализирала равнището на кръвната си захар, тя продължава да си подготвя и да пие от вълшебното биле и до ден сегашен.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР