3149 заявления са получени в община Смолян по по проекта

...
3149 заявления са получени в община Смолян по по проекта
Коментари Харесай

Гъст дим и мирис: климатици за милиони правят Смолян по-чист

3149 заявки са получени в община Смолян по по плана „ Мерки за възстановяване качеството на атмосферния въздух “. Два месеца откакто стартира монтажа на пелетните камини, към този момент се инсталират и климатици.  

„ Трябва да приключим с всички монтажи на климатици през тази година, може би до октомври, ноември. На няколко пъти пускахме спомагателна опция за подаване на заявките. Добре е хората да знаят, че общината влезе в преписка с ръководещия орган и изиска спомагателни средства преди няколко месеца. Бяха обезпечени такива и планът е към този момент за 10 милиона и 700 хиляди. Планираме даже през февруари и март
да пуснем още един банкет,
в случай че има такива хора, които към момента не са кандидатствали, да се включат. Уредите, които те би трябвало да предадат на дърва или въглища, пък, ще бъдат дадени за скрап и средствата, които ще се съберат ще бъдат употребявани за действия, които са свързани с възстановяване качеството на атмосферния въздух “, изясни зам.-кметът Марин Захариев пред БНР.

„ Аз пребивавам нависоко в и гледах по какъв начин се образува една гъста зной, гъст пушек и се усеща аромат, облекла като простреш, също миришеха, просто в действителност си беше нечист град “, сподели Михаил Василев, който към този момент се отоплява към този момент на новия апарат.

Преди два дни кметът на Смолян Николай Мелемов изиска съдът да взема решение за високата цена на водата.

Градоначалникът е подал тъжба в Административния съд в София. Той желае анулация на решението на Комисията за енергийно и водно контролиране за повишаването на водата, се оповестява в формалния уебсайт на общината.

Кметът упорства решението да бъде оповестено за незаконосъобразно, защото жителите са персонално наранени от него, а изчисленията сочат, че водното сдружение ще генерира свръхпечалба от 3 млн. лева.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР