31 военнослужещи, с пет машини, от 61-ва Стрямска механизирана бригада

...
31 военнослужещи, с пет машини, от 61-ва Стрямска механизирана бригада
Коментари Харесай

Военни от Сухопътните войски продължават да помагат в борбата с пожара край Хисаря

31 военнослужещи, с пет машини, от 61-ва Стрямска механизирана бригада и през днешния ден вземат участие в погасяването на пожара, който се разпали през вчерашния ден в землището на хисарското село Михилци, оповестиха от Министерството на защитата.



Огънят обхвана кръстосан планински терен. За преодоляването на пожара и ограничението на по-нататъшното му разпространяване, военнослужещите работят взаимно със чиновници на Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Държавното горско стопанство и доброволци.



фотоси: МО

През вчерашния ден 37 военнослужещи с девет профилирани машини и медицински екип, от формированието за преодоляване и превъзмогване на следствията при бедствия на 61-ва Стрямска механизирана бригада, под управлението на майор Иван Кибритев – пълководец на зенитно-ракетен дивизион на бригадата, оказваха помощ в гасенето на пожар, който гори в борова гора в землището на село Михилци. По същото време хеликоптер AS-532 Cougar, с екипаж от 24-та авиобаза " Крумово ", извърши 40 хвърляния на вода над пожара.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР