31 пакистанци бяха открити при проверка на камион на магистрала

...
31 пакистанци бяха открити при проверка на камион на магистрала
Коментари Харесай

30 мигранти заловени в камион, близо до италианската граница

31 пакистанци бяха открити при инспекция на камион на автомагистрала в Югоизточна Франция, покрай италианската граница , оповестява БТВ. Шофьорът, който също е пакистанец, е задържан, осведоми прокуратурата в Ница. Сред групата от мигранти са три момчета на по 15 година Всички хванати са предадени на италианските управляващи.
От прокуратурата обясниха, че ще се опитат да открият дали не става въпрос за цяла мрежа със скица за трафик на хора и има ли уредници, каквато е процедурата. Ако не бъдат установени такива, тогава се планува водачът на камиона да бъде съден по бързата процедура за подпомагане на чужденци да влизат нелегално в страната.
Припомняме, че в края на октомври тази година в хладилен камион бяха открити 39 тела на починали мигранти в британския град Есекс. Двама ирландци, които са били водачи, към този момент са с повдигнати обвинявания за ликвидиране и трафик на хора.
Точно мигрантският въпрос в последните два дни стана мотив за напрежение сред България и Франция. Френският президент Еманюел Макрон направи изявление, че избира мигранти от Африка, вместо " украински и български банди, които се възползват ". По проблема вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подреди на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нова във френското външно министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР