31 лева вече струва една пица за един човек в

...
31 лева вече струва една пица за един човек в
Коментари Харесай

Храната е непосилна за туристите: 31 лв. за пица по зимните ни курорти

31 лв. към този момент коства една пица за един човек в заведение в зимните курорти, видя " Телеграф “. Очаквано цените в заведенията са по-високи поради растежа на инфлацията, само че храната към този момент е непостижима за огромна част от туристите. Цената на чаша чай към този момент стигна 5 лв., а с ром стига 20 лв., описват гости.

В центъра на София ситуацията е сходно като това в зимните курорти. В заведение от междинен клас салатите стартират от 15 лв. и стигат 18-20 лв.. Най-тънко излиза тараторът, който коства 8 лв. за порция. За 300 грама зелева салата пък би трябвало да платите 13 лв.. Популярните " Цезар “ и салати с месо са на цени от 17 лв. нагоре. Най-евтината пица пък е 20 лв. и е единствено с домати и кашкавал. Тези с прошуто и други деликатеси излизат 25-30 лв.. Запеканка с картофи, пилешко и броколи костват 17 лв.. А порция от четири тънки наденички с една супена лъжица горчица коства 17 лв..

Така вечеря за двама в заведение в центъра на София ще глътне най-малко 100 лв., в случай че се поръчва предястие, главно и питиета. Почерпка в сладкарница пък коства 50 лв. за четирима. Толкова коства и дребна торта.

Онлайн

Справка в страницата на заведението демонстрира, че при поръчка храната е с към 35% по-евтина. Например тараторът, употребяван в заведението, е 8 лв., а в случай че се поръча за у дома, цената пада на 6 лв.. Зелевата салата, поръчана до дома, е 8 лв..

Значително по-евтино излиза потреблението на по-нискоалкохолни питиета на място. Например може да поръчате халба бира за 6 лв., а наливното вино, както бялото, по този начин и аленото, коства 10 лв. за 500 мл.

Цените обаче не престават да се актуализират съгласно трендовете. Например при поръчка за поръчка онлайн на страниците на някои от заведенията за хранене излиза надпис, че сега се обновява и за поръчка са посочени единствено телефони.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР