31-годишният Сам Банкман-Фрийд е признат за виновен по седем обвинения

...
31-годишният Сам Банкман-Фрийд е признат за виновен по седем обвинения
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Журито по делото срещу Сам Банкман-Фрийд взе решение

31-годишният Сам Банкман-Фрийд е приет за отговорен по седем обвинявания в машинация, скрит план и пране на пари след федерален развой.

Банкман-Фрид е изправен пред оптималната присъда от 115 години затвор, а съдията дефинира датата на изговаряне на присъдата за 28 март 2024 година

Срещу него бяха повдигнати обвинявания, че е употребявал депозити на клиенти в крипто платформата FTX, с цел да покрива загуби в своя хедж фонд, да изплаща заеми и да финансира персонални разноски като недвижими парцели.

Банкман-Фрийд, в миналото обвързван с оценената на $32 милиарда FTX, подаде оставка от поста си през ноември 2022 година, когато компанията разгласи банкрут. Прокурорите настояват, че той е взел участие в скица за машинация на вложителите. По време на траялия месец развой обвиняването твърдеше, че става въпрос за умишлена машинация, до момента в който отбраната представяше създателят като доверчив математически запалянко, който е позволил неточности, само че не е направил машинация.

В правосъдната зала Банкман-Фрийд призна, че е допускал неточности, само че отхвърли да е имал желание да извърши машинация. Той съобщи, че е научил за злоупотребата със средства на клиенти на стойност $8 милиарда от обвързваното с него сдружение “ ” едвам два месеца преди банкрута на FTX.

Каролин Елисън, някогашната другарка на Банкман-Фрийд и някогашен съизпълнителен шеф на “ “, по-рано се призна за отговорна и свидетелства против него, като съобщи, че е направила измамата по негово разпореждане. Тя загатна за вярата на Банкман-Фрийд в утилитаризма, която го карала да гледа на някои правила като на спънка за максимизиране на изгодите за болшинството.

Съоснователят на FTX Гари Уанг също се призна за отговорен по обвиняванията в машинация и свидетелства против Банкман-Фрийд, като го уличи в машинация с парични преводи, машинация с скъпи бумаги и машинация със артикули. Уанг сътрудничи на държавното управление по силата на съглашение, откакто се призна за отговорен по личните си обвинявания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР