31-годишният Павел Драгов от Пловдив хвана огромен сом в река

...
31-годишният Павел Драгов от Пловдив хвана огромен сом в река
Коментари Харесай

Късметлия извади 55 кила сом от Марица

31-годишният Павел Драгов от Пловдив хвана голям сом в река Марица с тегло 55 кг и дължина 2,10 м. Късметът го споходил в неделния следобяд на 10 април в региона на с. Бисер, сред Харманли и Любимец. И то единствено час-два преди да връхлети страховита стихия.

„ Няколко пъти посещавахме реката в този сектор в предходните дни. Хванахме два солидни сома – 29 кг и 26 кг, описа Драганов. Очевидно имаше активизиране при хищниците и бяхме окуражени още веднъж да водим борба с някоя яка риба. В този ден бях в компанията на моя другар от Пловдив Манол Русинов.

Реката е замътена, височка, с температура на водата 13-14 градуса. Имах огромни очаквания да хванем сом. Някъде към 16 часа застанах на тествано място, където бях сигурен, че няма закачки. На петото замятане, когато притеглях и воблерът приближи брега единствено на към 3 метра, нещо го спря.



Закачка ли? Не, не, риба е! Потегли и то толкоз мощно, че незабавно разбрах – имам работа с огромен сом. Повече от 30 минути водих позиционна борба, до момента в който го уморя и стартира да подава глава от водата. Но брегът там е висок и това усложни изтегля­нето. Колегата беше до мен и в сериозните моменти ми оказа скъпа помощ. Извля­кохме го заедно на брега, където го претеглихме, премерихме и направихме фотоси. После му върнахме свободата. Такава риба заслужава да живее и да краси реката.

Докато към момента бяхме подвластни на страстите и коментирахме случилото се ни връхлетя бурята. Светкавици, гръмотевици, проливен дъжд. Страхотия! Но ние бяхме щастливи в този ден, тъй като се справихме със сом, какъвто не се хваща всеки ден, изключително пък в речна вода.

По-късно, при контакти с сътрудници, научих, че и на други места в същия ден са хванали сомове с друга величина. Бурята явно ги засилва. Кой ще каже, че не е по този начин!

Назаем от slrb.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР