31-годишният Нилгин А. е предаден на съд от Окръжната прокуратура

...
31-годишният Нилгин А. е предаден на съд от Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Съдят насилника, прострелял бившата си в Шумен

31-годишният Нилгин А. е предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за осъществени четири закононарушения, като най-тежкото от тях е опитът да убие брачната половинка си при изискванията на домашно принуждение. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Той ще дава отговор и за безчинство при ръководство на МПС, за закана с ликвидиране и за държане на огнестрелно оръжие – преправен газов револвер без съответно позволение. Подсъдимият към този момент е преведен в ловешкия затвор, където ще дочака началото на правосъдния развой, който следва да бъде плануван в Шуменския областен съд. Нилгин и потърпевшата имали три деца. Съвместното им общуване било придружено от редовно физическо и психическо принуждение по отношение на брачната половинка му. 31-годишният мъж й забранявал да работи. Държал я в цялостна изолираност и икономическа взаимозависимост.

Разрешавал ѝ да се среща единствено с най-близкия фамилен кръг. След систематична приложимост на алкохол Нилгин проявявал възприятие на ревнивост и показал безгранична доминация в фамилните връзки. Съпругата напускала дружно с трите деца неколкократно дома на домашния принудител, прибирала се при родителите си и след молби от страна на Нилгин още веднъж се завръщала при него. На 31 май 2018 година дамата се изнесла дефинитивно от фамилното жилище и заживяла при родителите си. На 14 февруари тази година двамата се развели по взаимно единодушие, а родителските права били предоставени на майката.

През май и април тази година подсъдимият почнал да следи някогашната си брачна половинка, която пътувала до и от работа със собствен комшия. На 14 май Нилгин купил GPS-устройство за следене. Два дни по-късно той го инсталирал през нощта под колата на съседа, с цел да може да знае във всеки миг къде се намира МПС-то. На 20 май Нилгин се срещнал с някогашната си брачна половинка. Поискал още веднъж да се съберат. Направил опит принудително да я качи в колата си.

Същият ден купил газ-сигнален револвер, който развалил при опит да го манипулира. На идващия ден купил газов револвер. Успял да го преправи и да създаде експериментален изстрел. На 22 май тази година подсъдимият подхванал гонене на автомобила, ръководен от съседа, в който пътувала и някогашната му жена.

Препречил пътя на колата, за което бил подаден сигнал до незабавния телефон 112. За да прекрати дейностите на някогашния си мъж, дамата слязла от колата и отишла до автомобила на Нилгин. Тогава той създал три изстрела към главата ѝ.

Жената паднала на земята. Съседът отишъл да ѝ помогне. Тогава Нилгин почнал да го псува и го заплашил с ликвидиране. Произвел още един изстрел и потеглил с колата си. След като излязъл от Шумен, изхвърлил оръжието и боеприпасите. Предал се в полицията в Разград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР