31-годишен полицай от София с инициали Д. И. договори условна

...
31-годишен полицай от София с инициали Д. И. договори условна
Коментари Харесай

Полицай, налетял на свои колеги, с условна присъда

31-годишен служител на реда от София с букви Д. И. контракти условна присъда за хулиганско държание в заведение в Хисаря в края на януари. Той и жена на 33 година - А. Й., са приети за отговорни, че на 23 януари 2024 година са предизвикали леки телесни повреди на трима души, двама от които полицейски чиновници, изпълняващи служебните се отговорности.

Те са наказани и за осъществени непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието е съпроводено със опозиция против орган на властта и се отличава с извънреден цинизъм и смелост. Полицаят е с наказване и за откритото у него малко количество марихуана, както и че е носил револвер „ Макаров " и 8 бойни патрона, без да вземе нужните ограничения за сигурност.

Районния съд в Пловдив е наложил на Д.И. и на А.Й. наказване от по 1 година отнемане от независимост условно с изпитателен период от 3 години, за всеки един от тях, както и санкция от 2000 лв. за Д.И. Наказанието е по съглашение, утвърдено от съда.

Двамата не са осъждани досега. Определението на съда е дефинитивно.

На цитираната дата двамата посетили заведение в Хисаря, където нарушили публичния ред и след подаден сигнал на място пристигнали двама полицейски чиновници. Д.И. и А.Й. не се подчинили на техните разпоредби, оказали опозиция при задържането и им нанесели леки телесни повреди, както и на третия потърпевш – клиент на заведението.

При осъществена инспекция у столичния служител на реда е открита марихуана за 18 лева Установено е също, че той погрешно съхранявал револвер и патрони за него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР