31-годишен мъж от Балчик ще бъде съден по обвинителен акт

...
31-годишен мъж от Балчик ще бъде съден по обвинителен акт
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъж от Балчик, подпалил дома на бившата си жена и на неин познат

31-годишен мъж от Балчик ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Добрич за това, че в изискванията на продължавано закононарушение, запалил имущество – непозната недвижима благосъстоятелност със забележителна стойност, като е имало заплаха пожарът да се разпростре и върху други парцели, като от тези случаи са последвали обилни вреди за притежателите им. Той бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 330, алинея 3, пр.1 по отношение на член 330, алинея 2, т.2 по отношение на член 330, ал.1 по отношение на член 26, ал.1 от Наказателен кодекс.

А.Д. бил женен за своя съгражданка, с която имали две деца. През 2018 година двамата се разделили. Жената заживяла в ФР Германия, а обвиненият дружно с родителите и двете си деца живеел в Балчик. Едва през 2021 година тя подала молба за бракоразвод и поискала родителските права над децата, защото се била устроила в чужбина и желаела да ги вземе при себе си.

Обвиняемият не бил склонен с това и създалата се обстановка го предизвикала да предприеме крайни ограничения. На 24 септември 2021 година той използвал доста количество алкохол и взел решение да отиде до дома на някогашната си жена и да възпламени къщата. За да осъществя замислено се прибрал в дома си, където съхранявал бензин, напълнил в дребна бутилка и тръгнал. От задната част на къщата достигнал до покрива, излял запалителната течност и я запалил.

На 18 октомври, откакто още веднъж консумирал солидно количество алкохол, А.Д. решил да отмъсти и на мъж, с който знаел, че някогашната му жена имала интимни връзки. Отново се подготвил за палеж и се отправил към къща, в която преди време той живеел. По сходен на предходният път метод запалил покрива на къщата и си тръгнал.

Обвиняемият по случая е осъждан. Той нямал обучение, нито непрекъсната работа. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Добричкия областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване " отнемане от независимост “ за период три до 10 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР