31 декември в неделя - завинаги. Рожденият ви ден винаги

...
31 декември в неделя - завинаги. Рожденият ви ден винаги
Коментари Харесай

Вечният календар или ново 20 от Стив Ханке и компания

31 декември в неделя - вечно. Рожденият ви ден постоянно в сряда - вечно. Коледа постоянно в понеделник - вечно. И няма 29 февруари - в никакъв случай.
Не, това не е началото на нов sifi филм или новела, а научно аргументирано предложение на икономист и астрофизик от университета " Джон Хопкинс ".
Ще ви учуди, само че това е една от разработките от последните години на Стив Ханке. Трудът е в съдействие с Ричард Хенри. Според учените този непрекъснат календар ще икономисва по 575 $ на всеки на година. 
Идеята е известна като " Вечния календар " на Ханке и Хенри Тя е отпреди няколко години, само че около високосната 2020 година бе подета от огромните международни медии. Ханке и Хенри нашумяха там, откакто преди дни малките екрани CNN, CBS, вестник “Вашингтон пост ” и други огромни американски и английски медии описаха за новия календар и поканиха Ханке и Хенри да дадат детайлности, написа " 24 часа ".
Предложението за промяна на календара с усмивка е наричано " ръб на календара " от икономисти. Причината е неточно известният у нас от 1997г. проф. Стив Ханке като " татко на валутния ръб ".
Всичко за разкритията от куфарчето на Ханке и случилото се в действителност в края на 90-те години ще намерите в тези материали!
Как работи календарът на Ханке –Хенри Както е известно, изключителният 29 февруари – 366-и ден във високосната година, се постанова да се прибавя всяка четвърта година, тъй като времето, за което Земята прави обиколка към слънцето, не е тъкмо 365 дни, а четвърт ден повече. Защо 2020г. е високосна година?

Стив Ханке и Ричард Хенри оферират напълно нов календар, в който няма високосни години, а дните от всички седмици през годината са закрепени към една и съща дата. Според създаването, феноменът " Петък 13ти " изчезва, тъй като датата 13-ти в никакъв случай не се пада в петък.
Компенсация във времето въпреки всичко има : За сметка на отстранения 29 февруари в календара, на всеки 5 или 6 години се прибавя една седмица след 31 декември – нещо като удължена коледна и новогодишна почивка.
Предимствата на календара
Пред CBS Ханке и Хенри описаха, че той ще помогне за доста по-рационално систематизиране на графика на хората, ще отстрани хаоса към графика на огромни международни събития, ще фиксира ученическите ваканции, ще улесни и бизнеса, ще направи всичко идно доста по-предвидимо, а оттова и поддаващо се на организация.
Икономическия резултат от въвеждането на новия календар Ханке и Хенри пресмятат на спестени 575 $ на всеки един човек на планетата на година.
 
ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ:
ПОЛЕЗНО за ковид - по какъв начин да се предпазим
5 на практика извършения за омагьосване от французойките
Имени дни през март: Вижте кои честват
Как да дезинфекцирате дома си
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР