31 265 фирми или над 90 % от юридическите лица,

...
31 265 фирми или над 90 % от юридическите лица,
Коментари Харесай

Над 90 % от дружествата и едноличните търговци в Бургас обявиха доходите си пред НАП

31 265 компании или над 90 % от юридическите лица, плащащи корпоративен налог, са оповестили приходите си пред Национална агенция за приходите Бургас ден преди настъпването на крайния период. Едноличните търговци, в това число плащащи патентен налог, и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, които към този момент са подали заявления за приходите, надвишават 1600.

От Национална агенция за приходите припомнят, че 30 юни е срокът за обявление и внасяне на налога и окончателните обществени и здравни осигурителни вноски от самоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. До края на юни, дружно с годишната си данъчна декларация, те би трябвало да подадат и декларация Образец № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

30 юни е и срокът, в който компаниите заявяват и заплащат корпоративен налог (чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане), налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, както и налог върху активността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн посредством портала за е-услуги: с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Информационният център на Национална агенция за приходите дава отговор на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 9.00 часа до 17.30 часа в делнични дни. Обаждането е на цена по цените на съответния оператор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР