309 електронни винетки на обща стойност 26 860 лева са

...
309 електронни винетки на обща стойност 26 860 лева са
Коментари Харесай

За ден се продадоха 309 е-винетки

309 електронни винетки на обща стойност 26 860 лв. са купени досега от началото на продажбата им на 17 декември 2018 година Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “. 227 от винетките са купени посредством уеб страницата www.bgtoll.bg., а останалите посредством другите канали за продажба - мобилните приложения, на каса и посредством терминалите за самотаксуване в търговски обекти.

В същото време над 5000 консуматори на платената пътна мрежа са изпратили поръчки за конвертиране на хартиените си винетни стикери в е-винетки от стартирането на уеб страницата www.bgtoll.bg. Подадената информация за преобразуването на винетките се обработва и ще бъде отразена ден след подаване на поръчката.

Напомняме, че преобразуването на книжен винетен стикер в електронна винетка е целесъобразно. Потребителите на платената пътна мрежа с неконвертирани годни хартиени винетки не носят наказателна отговорност и няма да им бъдат налагани наказания.

Междувременно е подхваната организация по отношение на нанасянето на данните в системата за преобразуваните е-винетки, като от 19 декември информацията ще се отразява няколко пъти в границите на деня. Това ще разреши на потребителите, конвертирали своята винетка, още в същия ден да ревизират дали тя е отразена в системата.

На уеб страницата www.bgtoll.bg има секция с „ Въпроси и отговори ”, където може да бъде открита по-подробна информация, която непрестанно се актуализира. Нововъзникнали въпроси могат да бъдат изпращани на e-mail: [email protected], припомнят от АПИ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР