3037 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг на

...
3037 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг на
Коментари Харесай

Над 3000 първокласници тръгват на училище във Варна

3037 първокласници ще прекрачат за първи път учебния предел на 15септември за новата образователна година. Те ще се образоват в образуваните 138 паралелки в общо 43 учебни заведения, от които 37 общински, 2 държавни и 4 частни. В предучилищни групи в учебните заведения са записани 464 деца, от тях 161 са на 5 години и 303 - на 6 години.

Общо 36 895 възпитаници влизат в класните стаи на първия образователен ден, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна.

През летните месеци строително-ремонтни действия са осъществени в 22 общински учебни заведения и 18 детски градини. Дейностите включват боядисване на класни стаи, коридори, замяна на осветителни тела, частична замяна на паркет и первази, боядисване на санитарни пространства – замяна на умивалници и други

В СУ „ Гео Милев “, ОУ „ Кирил и Методий “, ОУ „ Панайот Волов “ и ОУ „ Капитан Петко Войвода “ са направени настоящи поправки на покривите; В ОУ „ Стоян Михайловски “ - ремонт на покрива и тавана на физкултурния салон;В I ЕГ, IV ЕГ „ Ф. Ж. Кюри “, СУ “Гео Милев “, СУЕО „ Ал. С. Пушкин “ - поправки на отоплителните съоръжения. В детски градини е осъществено боядисване на занимални, санитарни пространства и коридори. В ДГ №38 „ Маргаритка “ е завършил ремонтът на STEM центъра и на стълби на основния вход и към стадиона. В ДГ „ Теменужка “ е доставено и инсталирано съоръжение на занималня за новооткрити групи.

В общинските учебни заведения остават свободни 60 места за банкет на деца в подготвителни групи и 151 свободни места за банкет на възпитаници в първи клас.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР