300 микрограма на кубичен метър фини прахови частици (ФПЧ) при

...
300 микрограма на кубичен метър фини прахови частици (ФПЧ) при
Коментари Харесай

Замърсяване от шест пъти над нормата в Пловдив

300 микрограма на пространствен метър фини прахови частици (ФПЧ) при норма от най-много 50 – такова е било ситуацията в Пловдив нощес (3 декември), към 23:00 часа.
Днес сутринта към този момент има спад – 90 микрограма. Интересен факт е, че представителят на Регионална инспекция за опазване на околната среда Марияна Кондаклиева изясни пред Българска национална телевизия, че заран и вечер има пик във ФПЧ – когато повече хора са си у дома и палят печките. Кондаклиева уточни като главен проблем точно битовото отопление – печки на дърва и въглища. Иначе всички други индикатори на въздуха са в норма.
По прогноза на следващия ден, 5 декември, би трябвало да се появи вятър. Ако завали и дъжд, още по-добре, съобщи Кондаклиева. Тя добави, че за чистотата на въздуха сме виновни всички. Нека всеки се замисли какво емитира във въздуха посредством битовото си отопление, с цел да може по-късно да изисква, бяха думите.
Според статистиката към 40 000 семейства се отопляват с битово гориво, а от следващата година в Община Пловдив потегля план за замяна на това отопление, само че той е непринуден – единствено при предпочитание на отопляващи се в този момент с битово гориво.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР