300 лв. ще трябва да плати майка от пловдивското село

...
300 лв. ще трябва да плати майка от пловдивското село
Коментари Харесай

300 лв. глоба за майка, разрешила на дъщеря си да се прибере след 22 ч.

300 лева ще би трябвало да заплати майка от пловдивското село Житница, тъй като щерка ѝ е била хваната от служители на реда на открито след 22 ч. Жената апелира санкцията, издадена от Районното ръководство в Хисаря, само че не съумя да убеди Районния съд.

Около 23 ч. на 6 юли м.г. униформените получили сигнал, че деца чупят пейките в учебното заведение на Житница. След като не намерили никого в двора, решили да създадат обход на селото. В парка те открили група от 6 малолетни, измежду които била и дъщерята на санкционираната жена.

Седмица по-късно контрольор от Детска педагогическа стая съставил акт, с който на майката за това, че детето е било на открито след 22 ч. Това станало в нейно наличие и в документа тя категорично е отбелязала, че няма възражения. На база на този акт е издадена санкцията.

В правосъдната зала бащата на момичето обяснил, че той го е пуснал на открито и то единствено тъй като майката не си била у дома същата вечер. Детето дало обещание, че ще бъде със своя другарка и ще се прибере 10 минути след 22 ч. Магистратите обаче решиха, че показанията на мъжа може да са повлияни от обстоятелството, че е женен за санкционираната. Понеже тримата живеят дружно, съдът няма по какъв начин да се съгласи, че родителката е освободена от отговорностите си да бъде с детето или да обезпечи пълновръстен компаньон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР