300-килограмовата Христина от Дупница издъхна вчера сутринта. Това сподели с

...
300-килограмовата Христина от Дупница издъхна вчера сутринта. Това сподели с
Коментари Харесай

Сърцето на най-тежката българка спря!

300-килограмовата Христина от Дупница издъхна през вчерашния ден сутринта. Това показа с огорчение съкрушената й майка Цветанка Секулова пред " България Днес ".



" Почина в съня си. Не знам какво стана. Извикахме Бърза помощ. Дойдоха трима лекари, прегледаха я и й сложиха нещо на сърцето. Какво откриха, нищо не разбрах. Аз единствено питах: " В кома ли е, жива ли е? ". Те нищо не ми отговаряха ", споделя ридаейки почерненият родител.

Цветанка споделя, че щерка й се е чувствала изморена последните дни и през множеството време е предпочитала да спи.

" Притесни се от интервенцията. Христина доста искаше и споделяше, че е подготвена, само че от вътрешната страна доста се опасяваше. Нощеска ми сподели, че я боли главата, и аз й споделих да си разтвори едно аспиринче. Тя ми отговори: " Разтворих си, мамо, само че доста ме боли " ", добавя майката.

33-годишната Христина мечтаеше през новата 2023 година да смъкна непотребните килограми и да може да отиде на разходка сама. Копнежите й бяха на път да се осъществен с помощта на неизвестен донор, който даде обещание да поеме сумата за гастректомия (оперативно премахване на 80% от стомаха – бел. авт.) в Турция. Това бе единствената вяра за по-добър живот на младата жена.

 

" Бесен съм и ми е мъчително и ми е гневно поради това, че беше изоставена от страна, от здравна система, от безусловно всичко и всички. Съсипан съм и ме е гняв, тъй като бяхме подготвили всичко, оправихме документите. Миналия ден разговаряхме с доктора, бяха я одобрили да стартира терапия. Всичко потегли и тя беше добре ", споделя с огорчение пред вестника и индивидът, който съумя да задвижи нещата за възобновяване на най-тежката българка.
 Изнасяха момичето на ръце от вкъщи й, тъй като не можеше сама Изнасяха момичето на ръце от вкъщи й, тъй като не можеше сама


Момичето претърпява мощен стрес преди десетина години. Отива на посетители на своя другарка, която пред нея пребива болния си мъж с колан. След случилото се младата Христина изпада в потрес. Прибира се при родителите си безмълвна. Оказва се, че от мощния стрес Хриси е получила биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цялостен живот и се характеризира със мощни промени на настроението. Така Секулова стартира да пие медикаменти. От тях психическото й положение се усъвършенства, само че физическото се утежнява. Христина стартира да натрупа стремително килограми, които безмилостно я обездвижват. Излишната телесна маса не разрешава на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крайници и заради тази причина е обречена да си стои вкъщи. Не може да излезе сама от стаята си, камо ли от къщата. Заради тежестта си Христина би трябвало да се лиши и от обучение, и от работа.
 Майка й Цветанка бе неразделно до щерка си Майка й Цветанка бе неразделно до щерка си


Семейството е претърпяло не един призрачен сън по пътя си. Преди няколко години безпаричието ги удря грубо. Бащата Христо и майката Цветанка не могат да купуват медикаменти за щерка си и вземат решение да изтеглят заем. Попадат на измамници, които им дават обещание ниска рента, само че най-после се оказва, че вместо да върнат 6000 лева, те дължат 42 хиляди Отчаянието ги принуждава да продадат жилището си, с цел да се издължат на кредиторите. Така се местят да живеят във фургон. За благополучие от общината им подават ръка и им обезпечават общинско жилище, в което да се нанесат и да живеят обикновено. Въпреки това здравето на Цветанка се утежнява. Вглъбена в това да се грижи за щерка си, майката оставя себе си на назад във времето. От известно време приема мощни болкоуспокояващи, защото единият й крайник е съвсем неподвижен и не може да се движи.

" Не знам какво ще става с мен оттук нататък. Оставам сама ", едвам съумява да промълви Цветанка.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР